Kosztorys?
accessdenied
Użytkownik
Moja wspólnota podjęła uchwałę o malowaniu klatek schodowych, bazując na dostarczonym jej kosztorysie: https://accessdenied.pl/Kosztorys.png. Mam następujące zastrzeżenia:
-- Brak rozbicia na materiały i robociznę.
-- Brak informacji, w jaki sposób obliczono koszty prac. Nie podano cen jednostkowych poszczególnych robót (położenie 1 m.kw. tynku, pomalowanie 1 m.kw. ściany itd.), nie podano również powierzchni, na których mają zostać wykonane. Nie można więc niczego zweryfikować.
-- Podobnie: nie podano informacji o materiałach, jakie mają zostać wykorzystane (rodzaj, producent, cena jednostkowa, ilość).
-- W uchwale od razu określono wykonawcę. Brak jakiejkolwiek informacji, w jaki sposób go wyłoniono.
Czy moje zastrzeżenia są słuszne?
-- Brak rozbicia na materiały i robociznę.
-- Brak informacji, w jaki sposób obliczono koszty prac. Nie podano cen jednostkowych poszczególnych robót (położenie 1 m.kw. tynku, pomalowanie 1 m.kw. ściany itd.), nie podano również powierzchni, na których mają zostać wykonane. Nie można więc niczego zweryfikować.
-- Podobnie: nie podano informacji o materiałach, jakie mają zostać wykorzystane (rodzaj, producent, cena jednostkowa, ilość).
-- W uchwale od razu określono wykonawcę. Brak jakiejkolwiek informacji, w jaki sposób go wyłoniono.
Czy moje zastrzeżenia są słuszne?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Zarząd WM / Zarządca podejmuje decyzje i jak się dogadają, co do ceny i zakresy robót podpisują umowę .