Rażące naruszenie zasad zarządzanie - czy jest dowolność w treści uchwał?

Czy rażącym naruszeniem zasad prawidłowego zarządzania nieruchomością wspólną i naruszeniem interesów wszystkich właścicieli jest przedstawienie do głosowania jednej podkreślam jednej uchwały o zatwierdzenie sprawozdania finansowego i udzielenia absolutorium zarządowi. Czy powinny być dwie uchwały?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Orzecznictwo jest praktycznie jednolite. Ważniejszy jest sprawny zarząd nieruchomością wspólną, niż jakieś niedociągnięcia formalne.
Przecież o tym , jak ma wyglądać uchwała, decydują właściciele lokali .
Ja jestem zwolennikiem, że uchwała powinna dotyczyć jednej sprawy . Uważam, że powinny być dwie odrębne uchwały
Uważam, że powinny być dwie odrębne uchwały - uważanie, swoje zapatrywanie nie jest dla mnie oparciem dla uzasadnienia dla Sądu - co mam napisać? - Grafen2 tak uważa na forum?
Tylko konkrety bardzo proszę - jeżeli ktoś potrafi pomóc i da radę.
W każdym innym przypadku tak. Ale chyba nie w przypadku uchwały o zatwierdzenie sprawozdania finansowego - ma swoją treść zarządczą - o niej nie decydują właściciele, tylko rachunek kosztów - to taka działka rachunkowości.
>>>w przypadku uchwały o zatwierdzenie sprawozdania finansowego - ma swoją treść zarządczą - o niej nie decydują właściciele, tylko rachunek kosztów - to taka działka rachunkowości.<<<
Odpowiadam
I. Zakres prowadzenia ewidencji pozaksięgowej.
W celu ustalenia wielkości należności i zobowiązań (rozrachunków), stanu środków pieniężnych, a także sporządzania deklaracji podatkowych ewidencja pozaksięgowa będzie obejmowała swym zakresem rejestrację:
- kosztów zarządu nieruchomością wspólną i zaliczek uiszczanych na ich pokrycie,
- kosztów i zaliczek z tytułu opłat na utrzymanie lokali rozliczanych bezpośrednio przez wspólnotę mieszkaniową,
- rozliczeń tych kosztów a także rozliczeń z innych tytułów na rzecz nieruchomości wspólnej.
II. Sposób prowadzenia ewidencji pozaksięgowej
1. Ewidencja prowadzona będzie przy użyciu komputera, obejmuje zbiory zapisów zdarzeń gospodarczych dokonywanych kolejno, chronologicznie na podstawie dowodów księgowych w rozumieniu art. 21 ustawy o rachunkowości a także salda i rozrachunki.
2. Zapisy, o których mowa punkcie poprzedzającym zostaną pogrupowane w postaci kont dla poszczególnych kosztów i przychodów, zestawienie kont stanowi załącznik do niniejszej uchwały. Zapisy te winny być sporządzane kolejno, chronologiczne, w sposób ciągły, umożliwiający ich sprawdzenie, natomiast salda narastająco, od początku do końca roku kalendarzowego.
3. Wszelkie przychody i koszty dotyczące roku kalendarzowego należy ująć w ewidencji pozaksięgowej dotyczącej tego roku niezależnie od terminu zapłaty
Co do zasady. Więc można prowadzić obydwie ewidencje nie stosując podstawowych zasad dot. zapisów księgowych wg zasad z ustawy o rachunkowości.
Kto ci to napisał ?
Nie starczyłby księgowych w kraju.