zarządca

kachnakachna Użytkownik
edytowano stycznia 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
Nasza wspólnota musi zmienic zarządcę.Mam pytanie, czym kierowac się przy wyborze nowego zarządcy, jakie powinien miec kwalifikacje, jakie wynagrodzenie.Ponieważ od niedawna mieszkam we wspólnocie i nie jestem zorjentowana. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Komentarze

• Opcje
    TomTomTomTom Użytkownik
    edytowano stycznia 2010
    pewnie licencja (choć może nie iść w parze z wiedzą) i zdolność oceny człowieka
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    czym kierowac się przy wyborze nowego zarządcy
    Rozeznaniem na rynku nieruchomości. Możliwe metody oceny i wyboru są rozmaite.
    Zróbcie rozpoznanie wśród innych wspólnot, które korzystają z zarządców.
    Poczytajcie ich fora internetowe - jak oceniają zarządców właściciele, nie tylko członkowie zarządów.
    Przeglądajcie strony internetowe zarządców - co mówią o sobie, jakie mają oferty, jak wyglądają zarządzane przez nich nieruchomości.
    Zaproście do złożenia oferty. Porozmawiajcie z oferentami...
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano stycznia 2010
    Porady w podobnej sprawie udzielił zawodowy zarządca na forum gazety.pl:
    Najlepiej jak Panu dobrego zarzadcę polecą mieszkańcy innego budynku.
    Przy tym, należy sprawdzić jak u tego zarządcy w budynkach wyglądają klatki schodowe, elewacje, oświetlenia,
    instalacje w kondygnacjach podziemnych, dachy, drzwi wejściowe do klatek schodowych, zadaszenia itp. Po sprawdzeniu tego można poprosić zarządcę o złożenie oferty.
    Powodzenia
    SJ
    http://forum.gazeta.pl/forum/w,523,105892696,105937668,Re_Wroclaw_szukamy_dobrego_zarzadcy_kamienicy.html
  • Opcje
    AtusAtus Użytkownik
    edytowano listopada -1
    jeżeli jesteście z Wawy to mogę polecić Status Sp. Z o.o. status.pl
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.