Administrator sam się chwali
Administrator mojej wspólnoty ma blisko 70 opinii w Google. Niektóre z nich wychwalają go pod niebiosa, co mnie dziwi, bo ja mam o nim bardzo złe zdanie. Przyjrzałem się tym opiniom. Znalazłem wśród nich pochwałę podpisaną imieniem i nazwiskiem przez pracownika tej firmy (znam go osobiście). Żeby było ciekawiej, podobne rewelacyjne opinie wystawili: jego żona i dwójka dzieci. Również na bezczelnego, podpisując pełnymi personaliami.
Żeby było jeszcze ciekawiej. Administrator ma oddział w innym mieście, kilkaset kilometrów dalej. Ci sami ludzie - pracownik firmy i jego rodzina - wystawili opinie temu oddziałowi, kłamiąc, że korzystają tam z jego usług. Przejrzałem pozostałe opinie. Te pozytywne często mają tych samych autorów zarówno w jednym oddziale, jak i w drugim.
Nie mam ochoty na walkę z tym oszustwem; i tak już straciłem sporo nerwów. Chcę tylko zwrócić wszystkim uwagę na ten problem. Nie wierzcie temu, co wyczytacie "w sieci".
Żeby było jeszcze ciekawiej. Administrator ma oddział w innym mieście, kilkaset kilometrów dalej. Ci sami ludzie - pracownik firmy i jego rodzina - wystawili opinie temu oddziałowi, kłamiąc, że korzystają tam z jego usług. Przejrzałem pozostałe opinie. Te pozytywne często mają tych samych autorów zarówno w jednym oddziale, jak i w drugim.
Nie mam ochoty na walkę z tym oszustwem; i tak już straciłem sporo nerwów. Chcę tylko zwrócić wszystkim uwagę na ten problem. Nie wierzcie temu, co wyczytacie "w sieci".
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.