Kolory okien we wspólnocie - blok
Wojtas3
Użytkownik
Witam,
Chciałem poruszyć temat dla mnie dość kontrowersyjny. Mianowicie, Prezes naszej wspólnoty poinformował na zebraniu, iż lokator musi dostosować kolor okien zewnętrznych do ogólnego wszystkich zamontowanych i nie może np. dać zielonych jeśli wszystkie są białe. Druga sprawa, czy wymagana jest zgoda zarządu wspólnoty jeżeli chcę sobie w mieszkaniu własnościowym wymienić grzejniki? Zakrawa to trochę na paranoję...
Chciałem poruszyć temat dla mnie dość kontrowersyjny. Mianowicie, Prezes naszej wspólnoty poinformował na zebraniu, iż lokator musi dostosować kolor okien zewnętrznych do ogólnego wszystkich zamontowanych i nie może np. dać zielonych jeśli wszystkie są białe. Druga sprawa, czy wymagana jest zgoda zarządu wspólnoty jeżeli chcę sobie w mieszkaniu własnościowym wymienić grzejniki? Zakrawa to trochę na paranoję...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Na roboty budowlane dotyczące wymiany stolarki okiennej nie jest wymagane uprzednie uzyskanie pozwolenia na budowę w sytuacji, gdy nie dochodzi do zmiany gabarytów okien lub konstrukcji /zob. wyrok WSA w Warszawie z dnia 11 września 2007r., sygn. akt II SA/Wa 687/07, publ. LEX nr 374707/.
Czy budynek jest wpisany do rejestru zabytków (konieczna jest zgoda konserwatora).