wymiana pionów
daniel666
Użytkownik
Witam .
W mojej wspólnocie mam do wymiany piony bo pękają rury . Pieniądze na to idą z funduszu remontowego problem jest taki ze hydraulicy nie chcą żadnej umowy i nie wystawią mi tez faktury za robocizne . Rozumiem ze w takiej sytuacji muszę znaleźć hydraulika który ma firmę albo takiego który podpisze umowę o dzieło. Dodam ze część pionów została wymieniona przez poprzedniego zarządce który zlecił to hydraulikom o ktorych pisałem wyżej czyli tak jak by sie rozliczali pod stolem bo jest tylko faktura za materiały.
W mojej wspólnocie mam do wymiany piony bo pękają rury . Pieniądze na to idą z funduszu remontowego problem jest taki ze hydraulicy nie chcą żadnej umowy i nie wystawią mi tez faktury za robocizne . Rozumiem ze w takiej sytuacji muszę znaleźć hydraulika który ma firmę albo takiego który podpisze umowę o dzieło. Dodam ze część pionów została wymieniona przez poprzedniego zarządce który zlecił to hydraulikom o ktorych pisałem wyżej czyli tak jak by sie rozliczali pod stolem bo jest tylko faktura za materiały.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
I nie dlatego, że jak nie ma faktury, to nie można, tylko dlatego, że musiałbyś potem wykazać to w deklaracji podatkowej. I przy ewentualnej kontroli masz przechlapane za udział w czarnej strefie. Przecież hydraulicy dlatego to robią, bo omijają podatki.
Mógłbyś zebrać pieniądze od właścicieli do ręki i zapłacić hydraulikom do ręki. Przy świadku, żebyś mógł udowodnić że je rzeczywiście i w takiej ilości zapłaciłeś.
Ale ludzie będą o tym wiedzieć i zawsze ktoś kiedyś może Cię zakapować w US.
Zatem wg mnie powinieneś robić to zgodnie z prawem.