Bezprawne zajecie szuszarni

kalinakalina Użytkownik
edytowano stycznia 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
Witam ponownie.Bardzo prosze o doradzenie,co WM musi zrobic w nastepujacej sytuacji:na strychu byla suszarnia.Pisze,ze byla,bo rodzina ktora ma mieszkanie z czesci strychu z czesci suszarni zrobila sobie czwarty pokoj.Nikt ze wspolnoty nie zgadzal sie na to(ja dowiedzialam sie o tymw poniedzialek-jestem"swieza").Ci panstwo placa zaliczke i FR wg aktu notarialnego w ktorym nie ma czwartego pokoju.Jak te sytuacje teraz wyprostowac?Co nalezy zrobic?

Komentarze

• Opcje
    wojakwojak Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Moim zdaniem wezwac ich do zwrotu bezprawnie zajetej czesci wspolnej nieruchomosci i zazadac przywrocenia stanu pierwotnego :-)
  • Opcje
    kalinakalina Użytkownik
    edytowano listopada -1
    No tak,robcie suszarnie i koniec:).W tej sytuacji to ja rowniez przestane placic za 15 metrowkw mego mieszkania.Najlepszy jest admin,mowi:tych panstwa juz nie ruszajmy.Co to znaczy nie ruszajmy?
  • Opcje
    wojakwojak Użytkownik
    edytowano listopada -1
    No wlasnie tego nie rozumiem... Mielismy podobna sytuacje i musielismy podjac odpowiednie dzialania! Poszukaj na forum i w artykulach pod haslem "bezprawne zajecie czesci wspolnej", bylo sporo materialow i orzecznictwo.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.