Tajne zebrania
grzcie2083
Użytkownik
W budynku którym zamieszkuję "działa" wspólnota mieszkaniowa,5lokali i 9 gminnych.Wielu tych nie zrzeszonych we wspólnocie chciało by uczestniczyć w zebraniach,nie są jednak zapraszani a wspólnota zbiera się jak my to mówimy po cichu,Nikogo nie zaprasza.Wiemy że nawet będąc jako nie zrzeszeni nie mamy prawa głosu ale możemy podsunąć wiele pomysłów ,rozwiązań,i chcielibyśmy w wielu sprawach pomóc.Czy wspólnota powinna ogłaszać terminy swoich zebrań?
Pozdrawiam
Gzregorz
Pozdrawiam
Gzregorz
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
O tym czy osoby nie będące właścicielami lokali będą zapraszani na zebrania decydują właściciele lokali. U nas jest to jasne sprecyzowane w statucie. Zapraszamy osoby nie będące właścicielami lokali, ponieważ mieszkają razem z nami. Ale to nie jest mus.
Niestety ta wspólnota która zarządza naszym budynkiem i jest jego właścicielem chodzi z nosem w chmurach.Uważają się za tych lepszych.Od trzech z górą lat nigdy nie wiemy kiedy będzie zebranie.Dziś dowiedziałem się że zebranie wspólnoty były wczoraj.Prosiłem przewodniczącego o kopię statusu,stwierdził ze to nie moja,nasza sprawa.Ale nie ma tego złego ,spróbujemy inaczej.
Statut wspólnoty mieszkaniowej jest to dokument nie obowiązkowy. Wspólnota może go posiadać ale nie musi.
Na każdym zebraniu wspólnoty mieszkaniowej powinien być obecny przedstawiciel gminy. I do niego proszę się zwracać o informacje, co było rozpatrywane na zebraniu wspólnoty.
Proszę pamiętać że przedstawicielem gminy może być również osoba z waszego bloku a ma nie wykupione mieszkanie.Musi tylko posiadać pełnomocnictwo wystawione przez gminę.
Grzegorz
Pozdrawiam życząc wszystkim zdrowych wesołych świąt Wielkiej Nocy i mokrego dyngusa.
Grzegorz