Ubezpieczenie

marpmarp Użytkownik
Witam serdecznie, jestem agentem Allianz Polska - ubezpieczenia i inwestycje.
Jeżeli życzą sobie Państwo zapoznać się z ofertą mojej firmy dotyczącej m. innymi wspólnot mieszkaniowych, to proszę o kontakt.

Z poważaniem
Marek Pyryt
marp@hot.pl

Komentarze

• Opcje
    Marek52Marek52 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Ile kosztuje ubezpieczenie OC dla członka lub członków zarządu wspólnoty mieszkaniowej. Czy cena ubezpieczenia jest inna gdy członek zarządu jako właściciel działa społecznie lub za wynagrodzeniem?
  • Opcje
    marpmarp Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Witam serdecznie

Rozumiem, że chodzi o OC dla Zarządcy Nieruchomości.
    Bardzo proszę podać, czy w zarządzanej wspólnocie są tylko lokale mieszkalne, czy też są lokale użytkowe, oraz jak dużo lokali jest zarządzanych. Progi - do 100, 101 - 1000, 1001 - 3000
    W Allianz ubezpieczenie to jest na 50 000 Euro na jedno i wszystkie zdarzenia w okresie ubezpieczenia na Zarządcę. Nie ma znaczenia, czy działa społecznie, czy nie. Wykonując swoją pracę naraża się na oskarżenie z np. powództwa cywilnego.

Z poważaniem, Marek Pyryt
  • Opcje
    marpmarp Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Jeszcze jedno. W Allianz istnieje coś takiego, jak OC w życiu prywatnym, tutaj nie mozna go zastosować. Szkoda, bo to ubezpieczenie jest tanie. Np. ubezpieczenie na 100 000 zł przy wykupieniu franszyzy (to taki powiedzmy udział własny) wynosi przy uldze jednokrotnej płatności 72 zł. na rok
  • Opcje
    Marek52Marek52 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Rozumiem, że istnieją 3 rodzaje ubezpieczenia w obrębie funkcjonowania takich podmiotów jak wspólnoty mieszkaniowe tj:
    OC dla Zarządcy Nieruchomości
    OC dla wspólnoty mieszkaniowej
    OC dla członków Zarządu Wspólnoty, czyli osób odpowiedzialnych za funkcjonowanie wspólnoty

Czy ten trzeci rodzaj ubezpieczenia jest dostępny w Allianz
    Dziękuję i pozdrawiam
  • Opcje
    marpmarp Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Tak, jest dostepny, dowiem się najszybciej, jak potrafię, jeśli chodzi o szczegóły. Przyznam szczerze, że nie ubezpieczałem jeszcze takiego rodzaju ubezpieczenia. Przeważnie, jeśli chodzi o Wspólnoty ubezpuieczałem "pakietowo". Postaram sie szybko odpowiedzieć. Pozdrawiam. Marek Pyryt.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Jeszcze jest OC dla prowadzącego uslugowo księgi rachunkowe wspólnoty.
    Ciekaw jestem ile w Allianzie wynosi.
  • Opcje
    marpmarp Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Owszem, istnieje taki rodzaj ubezpieczenia. Allianz w ofercie posiada ponad 120 rodzajów ubezpieczeń. Proszę napisać na mój adres mailowy, to podam ogólne warunki ubezpieczenia.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Jest w moim profilu.
  • Opcje
    marpmarp Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Wysłałem maila do AZ
  • Opcje
    marpmarp Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Dziwi mnie podejście do ubezpieczeń Wspólnot Mieszkaniowych, w większści to jakby ubezpieczenia "dla spokoju sumienia" Liczy sie 100 zł. Problemy się zaczynają, gdy występuje szkoda. Nie mówię, że każdy ma sie ubezpieczać w Allianz, jest jeszcze kilka innych "dobrych" Towarzystw Ubezpieczeniowych w Polsce. Dla "zaoszczędzenia" kilkuset złotych rocznie są zawierane tak "abstrakcyjne" umowy, że ręce opadają. Wiem, bo już wielokrotnie się z takimi przypadkami spotykałem analizując polisy. Szczególnie teraz, kiedy zima dała nam "popalić" Spotykam się często z "biciem w piersi", kiedy zostały zalane ostatnie piętra domów, czy uległ uszkodzeniu dach. Odszkodowania? są, na papierze.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Dzięki za maila. Pozdrawiam.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.