OKNA

samsam Użytkownik
mam mieszkanie Gminne a 4 rodziny wykupione są do wymiany okna i naprawa podłogi u mnie gmina nie chce nic robić bo twierdzą że jest sprawa w sądzie ponieważ zaskarżyli inspekcję budowlaną mieszkam na poddaszu a u sąsiadki na parterze założyli centralne które podłączyli do przewodu kominowego i dalej do przewodu wentylacyjnego u sąsiada u którego był wójt i prosił żeby pozwolił podłączyć z którego wycieka teraz maż , smoła i niekiedy czad a kominiarz nie dał zezwolenia co mam zrobić w tej sprawie

Komentarze

• Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Teraz Ci mówią, że nie zrobią bo sprawa w sądzie.
    Jak ją wycofasz, to wtedy też Ci nie zrobią bo nie mają takiego prawa.
    Od dnia wykupu tylko Ty musisz ponosić koszty utrzymania swojego mieszkania.
    Gdybyś niewykupywał miałbyś prawo żądać od gminy, teraz już nie.
  • Opcje
    samsam Użytkownik
    edytowano listopada -1
    ja niemam wykupionego mieszkania a do sądu odwołała się gmina i wspulnota t przewodniczący wspulnoty nasłał na mnie inspekcjię a gdy miał przedstawić dokumenty prowadzenia budynku to się zrzekł prowadzenia wspulnoty może tak gdy jest parę rzeczy do naprawy wydane przez inspekcjię

a czy w tej sytuacji u minie nie robią nic bo twierdzą że sprawa jest w sądzie a u sąsiadki na parteże założyli co podłączyli z kanału kominowego do węntylacyjnego był przytym pan Wojt i prosił sąsiada rzeby pozwolił podłączć do siebi do etylacji a kominiaż niedał zezwolenia i teraz wylatuje do łazienki czad nie kiedy s moła cieknie z kominuw jaki podstawy prawno
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano lutego 2010
    Sprawy wspólnoty Cię wobec tego w ogóle nie interesują. Domagaj się od gminy wykonywania swoich obowiązków. Gmina jest włascicielem i jasko właściciel ma obowiązek dbać o swoją własność. Czy przysłana inspekcja może mieć wpływ na Twoje okna czy podłogę? Nie. Po prostu nadepnąłeś wójtowi na odcisk i dlatego nie chce wykonać swojej powinności.
    Z drugiej sytony, to jest rok wyborczy, więc wójt nie powinien za bardzo podskakiwać...
  • Opcje
    samsam Użytkownik
    edytowano listopada -1
    A CZY prosił Wójt o podłączenie z przewodu kominowego do węntylacyjnego u sąsiada na 1 piętrze a teraz niekiedy wydobywa się czad i cały czas leci z kratki w łaziece smoła czy siwiadomie nie naraził życi , zdrowia a A KOMINIAŻ nie dał pozwolenia na podłączenie
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Ja tego nie podważam. Uważam tylko że nie powinno mieć to wpływu na wymianę okien i podłóg w Twoim mieszkaniu. Masz prawo i tego się domagaj.
  • Opcje
    samsam Użytkownik
    edytowano listopada -1
    a jaki są skutki prawne w tej sytuacji
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano lutego 2010
    Czy mogę prosić o ponowne przedstawienie problemu.
    Właściciele lokali w tej nieruchomości tworzą wspólnotę mieszkaniową, wśród nich gmina. Sam wynajmuje lokal od gminy, domaga się wymiany okien i podłóg. Dalej nie rozumiem, dlaczego nasłano na Sama kontrole? Czy to u Sama ten czad się wydobywa? Czego chce wójt od Sama?
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Sam w innym wątku: <A href='\"https://forum.zarzadca.pl/discussion/1156/wspolnota/#Item_0\"'>https://forum.zarzadca.pl/discussion/1156/wspolnota/#Item_0</A>; pisze, że był \"przewodniczącym\" wspólnoty i złożył doniesienie na sąsiada do PINB. Zrezygnował ze strachu, kiedy PINB zażądał przedłożenia dokumentacji budynku, której nie było. Nie było też woli wspólnoty do wykonania niezbędnych remontów.
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Sam sam daje czad w swoich wpisach - czyta się je ciężko, bo Sam ma nonszalancki stosunek do gramatyki, ortografii i interpunkcji.
    Najchętniej wszystko pisze w jednym zdaniu.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Tak, tak już wiem, ten drugi wątek jest poniżej. Dalej nie rozumiem tego problemu, ale spróbuję: nie ma znaczenia o co prosił wójt, w szczególności, jeżeli brak pozytywnej opinii kominiarskiej. Sam dlaczego wspólnota nie wyraża zgody na remonty?
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Nie wspólnota a gmina. Sam jest lokatorem i chcialby sobie okna i podłogi wymienić, a wójt mu pokazuje... figę. (sorry, ale tak zrozumiałem)
  • Opcje
    edytowano lutego 2010
    Nie, A-Z-cie, Sam nie jest lokatorem, lecz przewodniczącym, przeczytaj drugi wątek.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Tu napisał co innego:
    ja niemam wykupionego mieszkania a do sądu odwołała się gmina i wspulnota t przewodniczący wspulnoty nasłał na mnie inspekcjię a gdy miał przedstawić dokumenty prowadzenia budynku to się zrzekł prowadzenia wspulnoty może tak gdy jest parę rzeczy do naprawy wydane przez inspekcjię
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    To się chyba nazywa rozdwojenie jaźni.
    Sam występuje raz jako Sam - "przewodniczący" wspólnoty, a raz jako jego ofiara - najemca lokalu komunalnego, który ma problem z podłogą, oknami i wójtem.
    Doktor Jekyll i Mr Hyde, normalnie...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.