OKNA
sam
Użytkownik
mam mieszkanie Gminne a 4 rodziny wykupione są do wymiany okna i naprawa podłogi u mnie gmina nie chce nic robić bo twierdzą że jest sprawa w sądzie ponieważ zaskarżyli inspekcję budowlaną mieszkam na poddaszu a u sąsiadki na parterze założyli centralne które podłączyli do przewodu kominowego i dalej do przewodu wentylacyjnego u sąsiada u którego był wójt i prosił żeby pozwolił podłączyć z którego wycieka teraz maż , smoła i niekiedy czad a kominiarz nie dał zezwolenia co mam zrobić w tej sprawie
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jak ją wycofasz, to wtedy też Ci nie zrobią bo nie mają takiego prawa.
Od dnia wykupu tylko Ty musisz ponosić koszty utrzymania swojego mieszkania.
Gdybyś niewykupywał miałbyś prawo żądać od gminy, teraz już nie.
a czy w tej sytuacji u minie nie robią nic bo twierdzą że sprawa jest w sądzie a u sąsiadki na parteże założyli co podłączyli z kanału kominowego do węntylacyjnego był przytym pan Wojt i prosił sąsiada rzeby pozwolił podłączć do siebi do etylacji a kominiaż niedał zezwolenia i teraz wylatuje do łazienki czad nie kiedy s moła cieknie z kominuw jaki podstawy prawno
Z drugiej sytony, to jest rok wyborczy, więc wójt nie powinien za bardzo podskakiwać...
Właściciele lokali w tej nieruchomości tworzą wspólnotę mieszkaniową, wśród nich gmina. Sam wynajmuje lokal od gminy, domaga się wymiany okien i podłóg. Dalej nie rozumiem, dlaczego nasłano na Sama kontrole? Czy to u Sama ten czad się wydobywa? Czego chce wójt od Sama?
Najchętniej wszystko pisze w jednym zdaniu.
Sam występuje raz jako Sam - "przewodniczący" wspólnoty, a raz jako jego ofiara - najemca lokalu komunalnego, który ma problem z podłogą, oknami i wójtem.
Doktor Jekyll i Mr Hyde, normalnie...