meble na klatce schodowej
aga770327
Użytkownik
witam. mam problem od 3 miesięcy stoją stare meble kuchenne na klatce schodowej na 4 piętrze naszego bloku i nic nie możemy zrobić.
proszę o pomoc. sprawa dotyczy osób po rozwodzie otórz podział majątku po rozwodzie meble kuchenne dla pana pan już tu nie mieszka . napisał list do byłej żony że do 15 listopada mają być meble kuchenne na klatce schodowej bo on je zabierze. była żona wystawiła meble i stoją do dziś. co robić? administrator pisał pismo do pana ze do 5 lutego ma zabrać meble ale nic. była powiadamiana straz miejska i policja i nic, przecież na klatka schodowa nie może być zagracona. proszę o pomoc jestem w zarządzie WM.
proszę o pomoc. sprawa dotyczy osób po rozwodzie otórz podział majątku po rozwodzie meble kuchenne dla pana pan już tu nie mieszka . napisał list do byłej żony że do 15 listopada mają być meble kuchenne na klatce schodowej bo on je zabierze. była żona wystawiła meble i stoją do dziś. co robić? administrator pisał pismo do pana ze do 5 lutego ma zabrać meble ale nic. była powiadamiana straz miejska i policja i nic, przecież na klatka schodowa nie może być zagracona. proszę o pomoc jestem w zarządzie WM.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
One są kuchenne i być może nie nadają się do siedzenia.
Ale możemy sobie przecież nadal podyskutować. :bigsmile:
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI1)
z dnia 21 kwietnia 2006r.
w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów (Dz. U. z 2006 r. Nr 80, poz. 563)
Rozdział 2
Czynności zabronione i obowiązki w zakresie ochrony przeciwpożarowej
§ 4. 1. W obiektach oraz na terenach przyległych do nich jest zabronione wykonywanie czynności, które mogą spowodować pożar, jego rozprzestrzenianie się, utrudnienie prowadzenia działania ratowniczego lub ewakuacji:
....
11) składowanie materiałów palnych na drogach komunikacji ogólnej służących ewakuacji lub umieszczanie przedmiotów na tych drogach w sposób zmniejszający ich szerokość albo wysokość poniżej wymaganych wartości;
Proponuje pouczyć delikatnie "delikwenta", a jezeli to nie pomoze to skierować sprawę do miejscowej Komendy Powiatowej (Miejskiej) Państwowej Straży Pożarnej
pozdrawiam