meble na klatce schodowej

aga770327aga770327 Użytkownik
witam. mam problem od 3 miesięcy stoją stare meble kuchenne na klatce schodowej na 4 piętrze naszego bloku i nic nie możemy zrobić.
proszę o pomoc. sprawa dotyczy osób po rozwodzie otórz podział majątku po rozwodzie meble kuchenne dla pana pan już tu nie mieszka . napisał list do byłej żony że do 15 listopada mają być meble kuchenne na klatce schodowej bo on je zabierze. była żona wystawiła meble i stoją do dziś. co robić? administrator pisał pismo do pana ze do 5 lutego ma zabrać meble ale nic. była powiadamiana straz miejska i policja i nic, przecież na klatka schodowa nie może być zagracona. proszę o pomoc jestem w zarządzie WM.

Komentarze

• Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Ścigać należy sprawcę, czyli tę panią, która meble wystawiła.
  • Opcje
    MirekLMirekL Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Ja mam to uwzględnione w Regulaminie. Na wezwanie zarządu właściciel zobowiązany jest usunąć meble, jeżeli nie , usuwa się je na koszt właściciela. Ja wyrzuciłbym je na śmietnik i obciążył gościa rachunkiem. Ma czas niech skarży Wspólnotę w Sądzie.Brak waszej stanowczości będzie odbierał jako oznakę słabości.:bigsmile:
  • Opcje
    czajnik5czajnik5 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Ja wyrzuciłbym je na śmietnik i obciążył gościa rachunkiem
    Ja natomiast sprzedałbym je w imieniu ogółu właścicieli na allegro. Skoro od miesięcy stoją w nieruchomości wspólnej, to znaczy, że są wspólne.
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano listopada -1
    Można też wystąpić do sądu o nakazanie usunięcia rzeczy i o upoważnienie do usunięcia na koszt jej właściciela.
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
  • Opcje
    edytowano lutego 2010
    [cite] czajnik5:
    Ja natomiast sprzedałbym je w imieniu ogółu właścicieli na allegro. Skoro od miesięcy stoją w nieruchomości wspólnej, to znaczy, że są wspólne.
    A to trzeba by najpierw zasiedzieć:bigsmile:
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    A co na to straż pożarna?

A to trzeba by najpierw zasiedzieć
    One są kuchenne i być może nie nadają się do siedzenia.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Jak się nie da siedzieć, to sprzedać też nie da rady.
  • Opcje
    wartawarta Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Uwazam,ze juz 5 dni temu owner udzelil jedynej sensownej i wykonalnej w tej sytacji odpowiedzi:
    Ścigać należy sprawcę, czyli tę panią, która meble wystawiła.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Zgadza się: udzielił.
    Ale możemy sobie przecież nadal podyskutować. :bigsmile:
  • Opcje
    andreksandreks Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Składowanie materiałów palnych na drodze ewakuacyjnej jest zabronione -
    ROZPORZĄDZENIE
    MINISTRA SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI1)
    z dnia 21 kwietnia 2006r.
    w sprawie ochrony przeciwpożarowej budynków, innych obiektów budowlanych i terenów (Dz. U. z 2006 r. Nr 80, poz. 563)

Rozdział 2
    Czynności zabronione i obowiązki w zakresie ochrony przeciwpożarowej
    § 4. 1. W obiektach oraz na terenach przyległych do nich jest zabronione wykonywanie czynności, które mogą spowodować pożar, jego rozprzestrzenianie się, utrudnienie prowadzenia działania ratowniczego lub ewakuacji:
    ....
    11) składowanie materiałów palnych na drogach komunikacji ogólnej służących ewakuacji lub umieszczanie przedmiotów na tych drogach w sposób zmniejszający ich szerokość albo wysokość poniżej wymaganych wartości;

Proponuje pouczyć delikatnie "delikwenta", a jezeli to nie pomoze to skierować sprawę do miejscowej Komendy Powiatowej (Miejskiej) Państwowej Straży Pożarnej
    pozdrawiam
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano lutego 2010
    Dokładnie o tym pisałem:
    A co na to straż pożarna?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.