ustawa czy statut
daniel666
Użytkownik
Witam.
Mam pytanie co ma mocniejsze umocowanie prawne Ustawa o własności lokali czy statut wspólnoty mieszkaniowej ?
Mam pytanie co ma mocniejsze umocowanie prawne Ustawa o własności lokali czy statut wspólnoty mieszkaniowej ?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Napisz o co chodzi, to wtedy możemy podyskutować.
Czy wspólnota ma zarząd powołany uchwałą?
W jakim trybie zlecono Ci (powierzono) zarządzanie nieruchomością - w formie aktu notarialnego, czy umowy o zarządzanie?
Co masz w umowie w sprawie dostępu do konta bankowego wspólnoty?
i podpytywał na forum. daniel666 to zawodowiec, na pewno.
z postów tego nie wnioskuję.
Może daniel666 się zawstydził?
Mam też drugie pytanie, czy jest sens zaskarżyć uchwałę o udzieleniu absolutorium, czy mam szansę na wygraną nawet, co zresztą jest oczywiste, jeśli wykażę, że zarząd pracuje przekraczając swoje uprawnienia i działając z naruszeniem prawa?
ad 2. Jest jakiś sens obalenia tej uchwały?
dropsie to po prostu idiotyczny zapis. Szkoda zdrowia i czasu na zajmowamie się nim. To, że osoby z zarządu nie przyjmują do wiadomości ustawowych zapisów nie powinno psuć tobie humoru.
Odnośnie zaskarżenia uchwały o udzieleniu absolutorium, to Ty z kolei palnąłeś kulą w płot. Daj spokój z tym absolutorium.
Temat był wałkowany na tym forum wielokrotnie. Poszukaj odpowiedniego wątku. Brak absolutorium dla Zarządu we wspólnocie to nie wywołujący skutków, martwy przepis. Szkoda fatygi na obalanie takiej uchwały. Co prawda w Twojej konkretnej sytuacji sprawa może wyglądać o tyle ciekawie, że interesujące jak zachowałby by się Zarząd bez absolutorium w świetle tego kuriozalnego zapisu w Waszym statucie. Ale uwierz, zaskarżanie uchwały o udzieleniu absolutorium to strata czasu i teoretyzowanie, są od tego lepsi ode mnie na tym forum.