pion wodny i kanalizacyjny
t_freak
Użytkownik
Witam, mam takie pytanko, ale może zacznę od początku, otóż jakiś czas temu kupiłem mieszkanie w kamienicy, mieszkanie to posiadało pion wodny (ołowianka) oraz kanalizacyjny o przekroju 50mm. Nie dawno pion wodny uległ rozszczelnieniu i zalało sąsiadkę a że szedł on tylko do mojego mieszkania 4p. więc został od cięty w piwnicy od piony głównego co do kanalizacji okazało się że jest nie drożna i nie można jej używać gdyż grozi także pęknięciem oraz kolejnymi zalaniami na co mam zdjęcia oraz oświadczenie firmy hydraulicznej. Tak więc zostałem w mieszkaniu bez wody oraz kanalizacji tylko co jest najdziwniejsze że oba piony były tylko do mojego mieszkania i przechodziły w ściankach między pokojami sąsiadów. I teraz moje pytanie, kto powinien pokryć koszta wykonania nowych przyłączy oraz czy wspólnota może wystąpić z projektem do starostwa czy to już ja mam załatwić wszelkie formalności. Trochę zagmatwane ale mam nadzieję że opisałem sprawę w miarę jasno i że ktoś będzie mi mógł pomóc po powiem szczerze, że mam problem
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Co na to zarządca nieruchomości? Zacznij od niego i poznaj jego stanowisko w tej sprawie.
Wezwij zarządcę do przywrócenia sprawności instalacji wodnej i kanalizacyjnej.
Ciekaw jestem jego argumentów.