Suszarnia

camp21camp21 Użytkownik
W mojej wspólnocie są dwie suszarnie w piwnicy
Jak wiadomo są tam zamontowane kaloryfery za które my wszyscy ponosimy koszty.
Problem jest taki że obydwa pomieszczenia są zamknięte przez "kogoś" na kłódki i nie można się dowiedzieć kto to jest.
Zarząd podobno podjął decyzję komisyjnego otwarcia pomieszczeń i opróżnienia z zalegających tam starych mebli i innych rupieci.
Nie doszło do tego, i tak jakby sprawa się rozmyła, jeden z członków wspólnoty dużo mówił i obiecywał ze sprawę załatwi, ale został członkiem zarządu i teraz siedzi cicho :bigsmile:.
Nawet nie chodzi o fakt że ten ktoś łamie prawo uniemożliwiając innym korzystanie z pomieszczenia, ale skoro on to użytkuje to niech ponosi koszty ogrzewania, wtedy na pewno bardzo szybko wyczyści i opuści to pomieszczenie.
Do kogo trzeba napisać żeby dostać wyczerpującą odpowiedź? Administratora?

Komentarze

• Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Porusz sprawę pisemnie.
    Porusz na rocznym zebraniu.
    Jak zagrozisz, że upiłujesz kłódkę, to zaraz się okaże czyja ona jest.
    Ktoś ważny zrobił sobie tam składzik mebli.
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano listopada -1
    Jeżeli pomieszczenie stanowi nieruchomość wspólną, to obowiązek jego udostępnienia spoczywa na zarządzie. Moim zdaniem należałoby poinformować wszystkich członków wspólnoty o zajęciu suszarni wyznaczając jednocześnie termin do jej opróżnienia, z zastrzeżeniem że po bezskutecznym jego upływie pomieszczenie zostanie opróżnione.
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
  • Opcje
    wojakwojak Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] Zarządca:[/cite]Jeżeli pomieszczenie stanowi nieruchomość wspólną, to obowiązek jego udostępnienia spoczywa na zarządzie. Moim zdaniem należałoby poinformować wszystkich członków wspólnoty o zajęciu suszarni wyznaczając jednocześnie termin do jej opróżnienia, z zastrzeżeniem że po bezskutecznym jego upływie pomieszczenie zostanie opróżnione.
    Dokladnie te metodologie zastosowalismy w naszej Wspolnocie!:bigsmile: SKUTECZNIE!!:devil:
  • Opcje
    camp21camp21 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Ha, była już kartka na drzwiach że jeżeli do dnia X nie zostanie udostępniona i posprzątana suszarnia to zostanie otwarta komisyjnie i koszty wywozu "śmieci" spadną na tego który bezprawnie ją użytkuje itd.
    Powisiała kilkanaście dni później ktoś ja zdarł i to wszystko w tej sprawie.
    Najbardziej mnie denerwuje to że nie można z tego korzystać , a koszty ogrzewania pokrywamy wszyscy:devil:, i nie są to jakieś grosze.
  • Opcje
    wojakwojak Użytkownik
    edytowano marca 2010
    [cite] camp21:[/cite]Ha, była już kartka na drzwiach że jeżeli do dnia X nie zostanie udostępniona i posprzątana suszarnia to zostanie otwarta komisyjnie i koszty wywozu "śmieci" spadną na tego który bezprawnie ją użytkuje itd.
    Powisiała kilkanaście dni później ktoś ja zdarł i to wszystko w tej sprawie.
    Najbardziej mnie denerwuje to że nie można z tego korzystać , a koszty ogrzewania pokrywamy wszyscy:devil:, i nie są to jakieś grosze.
    A nie, sama kartka nie wystarczy!!:devil: A gdzie konsekwentne dzialania?? Dlaczego nie doprowadziliscie sprawy do konca??? My SPELNILISMY "pogrozke"!:devil: A przykro mi to napisac, ale brakiem konsekwencji Wasz Zarzad tylko narazil na szwank swoj autorytet, znaczy mozna go lekcewazyc.... Sorry, za takie stwierdzenie:smile:
  • Opcje
    wartawarta Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Pozwole sobie poruszyc temat pokrewny ale sytuacja odwrotna:zarzad WM zaklada ze wzgledow bezpieczenstwa klodke do wlazu na dach(ze wzgledow bezpieczenstwa 9 pietro)Paru wlascicieli zrywaja ja permantnie bo..."maja prawo chodzic tez po dachu".Niby tak.Faktem jest,ze regulamin nie zabrania tego(chcemy to wprowadzic) .Jakie widzicie wyjscie?
  • Opcje
    wojakwojak Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Hmmmm... Dobre pytanie... Nie jestem przekonany, czy nawet wlasciciele moga tak sobie chodzic po dachu (nie jest to bezpieczne dla nich samych, poza tym poszycie moze ulec uszkodzeniu). A co do klodki, to naprawde nei wiem...Niszczenie mienia wspolnego?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.