poddasze

Jurek2Jurek2 Użytkownik
Kupilem mieszkanie na za adoptowanym poddaszu nad moim mieszkaniem i sasiada jest pustostan w postaci trojkata.Prosze o wskazowki, w jaki sposob mozna by dowiedziec sie kto jest wlascicielem tego pustostanu. Wiem, ze miedzy dwoma za adoptowanymi mieszkaniami (ja i sasiad)jest strycho-suszarnia 4x8 i wysoka do szczytu dachu to naleza do czesci wspolnej. Ale nie mam zadnych informacji o tym, kto jest wlascicielem czesci nademna i sasiada. Dodatkowo powiem,zeby dostac na ktorykolwiek z tych dwoch (pustostanow)strychow, trzeba uzyc drabiny od suszarni i wtedy mozna dostac sie do tego "pustostanu" nad moim mieszkaniem i sasiada. Ponadto te dwa strychy obok mnie i sasiada oraz suszarni nie posiadaja juz zadnych wykuszy, lukarn i sufitow podwieszanych jedynie wlazy na dach. Chodzi o ocieplenie tej czesci dachu(dach nowy pokryty dachowka ceramiczna i folia)kto ma sie tym zajac W.M czy my z sasiadem prosze o wskazowki za ktore dziekuje z powazaniem Jurek2

Komentarze

• Opcje
    TomTomTomTom Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Takie informacje najszybciej udzieli zarządca budynku. Czy jesteś pewien, że te pustostany to samodzielne nieruchomości a nie nieruchomość wspólna?
    Stan prawny nieruchomości i kto jest właścicielem jest ujawniony w Księdze wieczystej macierzystej (odpis 30 zł) lub w wypisie z Katastru.
    Ocieplenie dachu to inwestycja finansowana przez wspólnotę mieszkaniową, ale musi być podjęta w tym zakresie uchwała przez właścicieli.
  • Opcje
    Jurek2Jurek2 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    witam
    Stan prawny nieruchomości i kto jest właścicielem jest ujawniony w Księdze wieczystej macierzystej (odpis 30 zł) lub w wypisie z Katastru.
    ale siak czy owak dach nalezy do wspolnoty mieszkaniowej pomimo gdyby byl wykupiony strych przez wlascicieli mieszkan tak mi sie wydaje
  • Opcje
    TomTomTomTom Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Dach należy do nieruchomości wspólnej, ale sufit samodzielnego lokalu to sprawa jego właściciela.
  • Opcje
    Jurek2Jurek2 Użytkownik
    edytowano marca 2010
    dziekuje za dorade wiadomo sufit w mieszkaniu nalezy do wlasciciela mieszkania
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.