Zebranie roczne i utrudnienie z jednym z właścicieli

sindbadsindbad Użytkownik
Za pare dni mamy zebranie roczne w biurze zarzadcy .Jeden z lokatorów który nielegalnie postawił blokade na miejscu parkingowym ,postanowił zmienić miejsce zebrania W SUSZARNI która jest przed remontem.Zebrał pare podpisów od lokatorów którzy nie do konca wiedzieli oco chodzi ,dołączył pismo i zarządał zmiany miejsca zebrania.Myśmy mu odpisali ze jest to zebranie roczne i odbedzie się tam gdzie co roku się odbywało.Nadmieniam ze jest to nowy mieszkaniec bloku mieszka niecały rok.Staszy sądem i że uchwały zaskarży.Odpiście co otym sadzicie,

Komentarze

• Opcje
    Pani BeataPani Beata Użytkownik
    edytowano marca 2010
    Rozumiem, że jesteś z Zarządu?
    Zasadniczo Zarząd wyznacza miejsce i ternim zebrania.
    Może wziąć przy tym pod uwagę różne sugestie, ale to Zarząd decyduje.
    Cóż, uchwały każdy z właścicieli może zaskarzyć jeżeli się z nimi nie zgadza w terminie 6 tygodni
    od daty ich podjęcia (piszę o uchwałach podjetych na zebraniu). Niech skarży, co z tego?
    Jeżeli to jakiś cwaniak, a Zarząd nie czuje się pewnie w przepisach,
    to w razie zaskarżenia skorzystajcie z pomocy prawnej.
    Albo skorzystaj z forum.
    Komentarz edytowany Pani Beata
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano listopada -1
    W suszarni trudno będzie udostępnić dokumentację finansową, rzeczywiście biuro zarządcy jest pod tym względem zdecydowanie lepszym miejscem zebrania.
    W jaki sposób właściciele podpisani pod tym pismem argumentują zasadność swojego żądania?
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Ten lokator argumentuje tym że suszarnia jest na miejscu i będzie więcej osób.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Dlamnie to żaden argument dlatego zebranie odbędzie się tam gdzie było ustalone. Chciał pewno poparcie dwóch najemców którzy niemają prawa głosu.
  • Opcje
    edytowano marca 2010
    Proszę mieć na uwadze, że o wyznaczenie innego miejsca zebrania nie wnioskował lokator, lecz właściciele, którzy podpisali to pismo.
    Jeżeli odległość od miejsca, w którym zarząd organizuje zebrania nie stanowi przeszkody w udziale z tym zebraniu, to brak podstaw do przyjęcie takiej argumentacji, tym bardziej, że zebrania się już tam odbywały. Argumentem przemawiającym za uznaniem stanowiska zarządu jest także możliwość udostępnienia pełnej dokumentacji na miejscu.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Dziękuje za potwierdzenie.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Poparcie lokatorów nie ma znaczenia. Równie dobrze mógłby zbierać podpisy od rodziny z kieleckiego (przepraszam kieleckie).
    Zatem jego pogląd ma charakter odosobniony.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Sądzę, że Sindbad lokatorami nazywa właścicieli lokali.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Sindbad:
    Chciał pewno poparcie dwóch najemców którzy niemają prawa głosu.
  • Opcje
    michal2011michal2011 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    komentarz usunięto ADMIN
  • Opcje
    Pani BeataPani Beata Użytkownik
    edytowano marca 2010
    Czas rozważyć przeprowadzkę, ewentualnie też sobie coś wymyśl, dopasuj się, no nie wiem, gołębie trzymaj...
    Komentarz edytowany Pani Beata
  • Opcje
    prezesprezes Użytkownik
    edytowano listopada -1
    michal2011 a może chcesz mieć ośrodek dla uchodźców za ścianą, tak jak ja?Jak zaczynałem mieszkać to go nie było!! Co mi poradzisz?
  • Opcje
    michal2011michal2011 Użytkownik
    edytowano marca 2010
    Komentarz usunięto ADMIN
    Komentarz edytowany admin
  • Opcje
    prezesprezes Użytkownik
    edytowano listopada -1
    michal2011 o czym mówisz?Jaki urząd emigracyjny? W budynku mojej wspólnoty znajduje się legalnie działający ośrodek dla uchodźców! Po prostu właściciel lokali nie wyodrębnionych wynajął swoje pomieszczenia na taki ośrodek. Co mi pomoże urząd emigracyjny? (jakiś tam).
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.