FUNDUSZ REMONTOWY

maciek1242maciek1242 Użytkownik
edytowano kwietnia 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
CZYTAJĄC WĄTKI NA TEMAT FUNDUSZU REMONTOWEGO DOCZYTAŁEM SIĘ ŻE POWINIEN BYĆ OPRACOWANY REGULAMIN .CZY JEST TO OBOWIĄZKOWE?.NA OSTATNIM ZEBRANIU ZARZĄD PODDAŁ POD GŁOSOWANIE ŻEBY Z FUNDUSZU REMONTOWEGO ZAKUPIĆ 100M PŁOTKA DREWNIANEGO A TAKŻE ZAKUPIĆ KOSZE DO ŚMIECI I WYPOSAŻENIE PLACU ZABAW.PYTAM SIĘ CZY JEST TO ZGODNE Z UCHWAŁĄ O WŁASNOSCI LOKALI. WSPÓLNOTA JEST WSPÓLNOTĄ DUŻĄ. BYŁY RÓWNIEŻ PROPOZYCJE AŻEBY Z FUNDUSZU SFINANSOWAĆ OGRODZENIE CAŁEGO OSIEDLAI I MONITORING.

Komentarze

• Opcje
    Pani BeataPani Beata Użytkownik
    edytowano kwietnia 2010
    maciek 1242 sam Fundusz Remontowy nie jest obowiązkowy. Płotek nie jest obowiązkowy i plac zabaw też nie jest. Kosze na śmieci absolutnie nie są obowiązkowe, ani monitoring. Nawet myślenie nie jest obowiązkowe :cry:.
  • Opcje
    maciek1242maciek1242 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    MA PANI RACJĘ MYŚLENIE NIE JEST OBOWIĄZKOWE.
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Maciek, czy macie uchwałę o wyodrębnieniu funduszu remontowego?
    Czy w tej lub jakiejkolwiek innej uchwale określiliście, na jakie cele mogą być wydawane środki, które nazywasz "funduszem remontowym"?
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Na marginesie - nie krzycz do nas.
    Pisanie WIELKIMI LITERAMI oznacza w Internecie krzyk.
    Poza tym - to się niewygodnie czyta.
    Wyłącz CapsLocka.
  • Opcje
    jangulajangula Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Witam, nie wiem czy we właściwym "okienku" piszę, bo nie idzie mi o odpowiedz, ale mam pytanie.
    Otóz w 2010 roku sprzedałem własnościowe mieszkanie w budynku, w którym nie było i nie ma odrębnej wspólnoty mieszkaniowej, a funkcje takiej wspólnoty pełni Miejski Zarząd Wspólnot Mieszkaniowych.
    Po sprzedaży mieszkania okazało się, że mam "nadpłatę" funduszu remontowego w kwocie 600 zł. Zwróciłem się z wnioskiem o przelanie tej kwoty na moje konto bankowe. Otrzymałem odpowiedź, że nie otrzymam takiego zwrotu, chyba, że zwrócę się do obecnej właścicielki mieszkania, ażeby ona mi te pieniądze oddała, a Miejski Zarząd Wspólnot Mieszkaniowych zalicza tą moją nadpłatę dla obecnej właścicielki. Ja tego nie rozumiem, dlaczego ja mam się zwracać do nowego własciciela mieszkania w tej sprawie. Czy Miejski Zarząd Wspólnot Mikeszkaniowych może mi nie wypłacić tych pieniędzy??? Bardzo proszę o udzielenie mi porady co dalej robić w tej sprawie, by odzyskać swoje pieniądze?.
  • Opcje
    poldekpoldek Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Te pieniądze już należą do wspólnoty a nie do ciebie niestety.http://www.rp.pl/artykul/603076-Mieszkancom-nie-trzeba-zwracac-nadplat-czynszu.html
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] jangula:[/cite]nie idzie mi o odpowiedz, ale mam pytanie.
    Po co zadawać pytanie, skoro nie oczekuje się odpowiedzi?
  • Opcje
    HaneczkaHaneczka Użytkownik
    edytowano marca 2011
    [cite] poldek:[/cite]Te pieniądze już należą do wspólnoty a nie do ciebie niestety.
    Niestety, ale Ty jakiś wspólnotowy poldekadentyzm szerzysz...
  • Opcje
    EDDIEEDDIE Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Owner, nie doczytałeś do końca postu janguly:
    Bardzo proszę o udzielenie mi porady co dalej robić w tej sprawie, by odzyskać swoje pieniądze?.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.