podwyszenie funduszu remontowego - bez wiedzy ??

ziomek49ziomek49 Użytkownik
edytowano kwietnia 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
Mam problem od jakiegoś czasu ze wspólnotą mieszkaniowa a ostatnio podnieśli składki na fundusz remontowy a cały w tym problem jest taki ze nie dostałem żadnej informacji ani nie widziałem uchwały z tego spotkania. Dostałem informacje ustną po prostu zapukali i powiedzieli ze od następnego miesiąca jest inna kwota.

Komentarze

• Opcje
    GRZECHGRZECH Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Poproś zarząd o uchwałę (ksero, wgląd) dot. podwyżki FR.
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano listopada -1
    Tak, najlepiej udać się do zarządu i tę sprawę wyjaśnić, poprosić o podstawę naliczenia. Podwyższenie składek to czynność przekraczająca zarząd zwykły,konieczna była uchwała. Może właściciele podjęli ją na zebraniu, na którym był Pan nieobecny.
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Masz prawo do pisemnej informacji o wysokości zaliczki jaką masz płacić. (ile, za co i od kiedy)
    Jeśli Ci go nie dają slabnie ich pozycja w sądzie przy windykacji...
  • Opcje
    ziomek49ziomek49 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] Zarządca:[/cite] Może właściciele podjęli ją na zebraniu, na którym był Pan nieobecny.
    Ja na zebrania nie uczęszczam z powodu złego wpływania na moja osobę : zastraszają mnie, krzyczą beż powodu, zlę się czuję po takich zebraniach i wole nie chodzić. A teraz jeżeli nawet było takie zebranie i podjęli taką decyzje że będą podwyżki funduszu remontowego to powinienem dostać jakieś pismo czy po prostu wystarczy ze zapukają do drzwi i powiedzą to >??
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano kwietnia 2010
    Wystarczy. Choć ładniej by było gdybyś dostał na piśmie nowe wyliczenia konkretnie dla twojego lokalu, ale może oszczędzają, papier i wydruk też kosztuje
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.