Hałas i drgania pomiędzy mieszkaniami!!!
wronka1986
Użytkownik
Witam. Mam spory problem dotyczący hałasu i drgań w moim mieszkaniu. Ja rozumiem, ze w starej kamienicy slychac dzwieki od sąsiadow z innych mieszkan ale bez przesady. Mianowicie slychac wszystko o czym mowia jakby stali obok mnie i jeszcze bieganie ich dzieci co powoduje drgania (skacza mi meble,mam juz popekane sufity a robione byly w tamtym roku).Nie ma mozliwosci dogadania sie z sasiadami !!! (nie z mojej winy). Ten budynek kiedys płonąl i po odnowieniu go ze stropow zostaly usuniete jakies warstwy łatwopalne ktore wyciszaly wszystko. Tego dowiedzialam sie od sasiadki z mieszkania obok...ta Pani powiedziala mi ze kiedys przed wyciagnieciem tego wygluszenia nie bylo tak wszystkiego slychac. Mam wiec pytanie: czy mozna jakos wyegzekwowac zarzad aby usunal te usterke??? Ja rozumiem ze to bylo latwopalne ale moze w zamian tego powinni zastosowac cos innego..jest duzo takich materialow wiem bo duzo czytalam. A moj komfort w mieszkaniu jest bliski 0 :(
Bardzo prosze o pomoc!!! Tak sie nie da zyc!!!
Bardzo prosze o pomoc!!! Tak sie nie da zyc!!!
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jeśli się zdecydują, to czy wiesz, że będą Ci zdejmować podłogi oraz we wszystkich mieszkaniach, których to dotyczy?
Jeśli się nie zdecydują, to możesz
- sądzić się - dlugie i nie do końca pewne,
- samemu to zrobić u siebie - kosztowne,
- zmienić mieszkanie.
Czy po pożarze wymieniono stropów drewnianych na betonowe? Co prawda, to mogłoby tłumaczyć hałasy, ale nie drgania...
Trudno coś Ci doradzić, jeśli brak szczegółowych danych o konstrukcji stropów i o przebiegu sprawy.
Oczywiście. Na przykład wełnę mineralną odpowiedniego typu.
Rzuć no okiem na to:
http://www.muratordom.pl/budowa-i-remont/dachy-i-stropy/stropy-drewniane,6329_460.htm
Pozdrawiam