Dane osobowe
adax
Użytkownik
Witam Pana Zarządce i witam Państwa
W naszej WM wynajmowane są mieszkania lokatorm. W jednym lokatorzy nie zawsze zachowują się kulturalnie. Zwróciłem się do naszego zarządcy o dane kontaktowe właściciela mieszkania ale dostałem odmowe otrzymania takich danych.Zarządca powołuje się na ustawę o ochronie danych osobowych. Czy ma do tego prawo ? Jeśli tak to w jaki sposób mogę otrzymać dane adresowe lub telefon w celu skontaktowania się z właścicielem lokalu ?
Pozdrawiam
W naszej WM wynajmowane są mieszkania lokatorm. W jednym lokatorzy nie zawsze zachowują się kulturalnie. Zwróciłem się do naszego zarządcy o dane kontaktowe właściciela mieszkania ale dostałem odmowe otrzymania takich danych.Zarządca powołuje się na ustawę o ochronie danych osobowych. Czy ma do tego prawo ? Jeśli tak to w jaki sposób mogę otrzymać dane adresowe lub telefon w celu skontaktowania się z właścicielem lokalu ?
Pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Osoba wynajmująca (właściciel lokalu) odpowiada za zachowanie lokatorów. Proszę się zwrócić do tej osoby.
Tyle to ja wiem )) ale niestety właściciel przebywa na stałe w innym mieście, a zarządca odmawia podania danych kontaktowych zasłaniając się ustawą o ochronie danych osobowych. Ja przypuszczam że właściciel nie jest zorentowany o niewłaściwym zachowaniu lokatorów. Czy ma Pan na to radę ?
Pozdrawiam
Proponuję wysłać Panu Zarządcy pismo o interwencję w sprawie lokatorów którzy zachowują się mało kulturalnie powołując się na regulamin porządku domowego.
Pozdrawiam.