Koszenie trawy

FajekFajek Użytkownik
Witam

Nurtuje mnie jedna sprawa. Mianowicie w jaki sposób rozwiązać sprawę koszenia trawy? Jesteśmy młodą wspólnotą i na początku chcemy ograniczyć maksymalnie koszty.W związku z tym lepiej jest ustalić jakiś harmonogram koszenia czy po prostu wolnoamerykanka (kto będzie miał ochotę ten kosi)? Może ktoś ma jakieś pomysły?

Komentarze

• Opcje
    Marek52Marek52 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Jeżeli ktoś będzie miał ochotę to niech kosi społecznie. Ja koszę społecznie z jednej strony swoją kosiarką a sąsiad z drugiej strony swoją. Koszty dla wspólnoty zerowe. Raz na dwa tygodnie trzeba skosić.
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Żeby był harmonogram, to albo wszyscy mają swoje kosiarki we wspólnocie, albo jeden ma i będzie innym użyczał, albo kupicie na wspólnotę.
    A jak nie harmonogram to tak jak u Marek52.
    A jak nie, to zostają usługi zewnętrzne.
  • Opcje
    HaneczkaHaneczka Użytkownik
    edytowano maja 2010
    Nurtuje mnie jedna sprawa. Mianowicie w jaki sposób rozwiązać sprawę koszenia trawy?
    Może to robić firma, która zajmuje się utrzymaniem czystości we wspólnocie. To kwestia umowy.
  • Opcje
    camp21camp21 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    W małej wspólnocie nie powinno być problemu z dogadaniem się.
    Na zebraniu podjąć decyzję odnośnie kupna kosiarki, paliwa i okularów ochronnych oraz ustalić grafik pracy.
    Wyjdzie to zawsze taniej niż zatrudniać kogoś zewnątrz, a i Ci którzy wyprowadzają psy na ten trawnik zrozumieją że warto kupki zbierać w woreczki :)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.