konto bankowe wm
koziorozka
Użytkownik
Moja wm pożegnała się ze zdziercą PKO SA i przeniosła do ING
Jest dużo taniej, ale teraz znalazłam wyglądające na darmowe (prowadzenie i przelewy, kart nie potrzebujemy) w Volkswagen Bank Plus Konto Biznes
Jakaś wm z tego korzysta?
W jakich bankach macie konto?
Jest dużo taniej, ale teraz znalazłam wyglądające na darmowe (prowadzenie i przelewy, kart nie potrzebujemy) w Volkswagen Bank Plus Konto Biznes
Jakaś wm z tego korzysta?
W jakich bankach macie konto?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Drogo
12 zł za prowadzenie rachunku, 1 zl za przelew, 0,25 zł za identyfikację wpłaty...
Uważam, że bardzo przyzwoicie.
Co to jest "identyfikacja wpłaty"?
Każdy właściciel ma swój własny nr konta, na który wplaca zaliczki. W ten sposób odpada problem niewyjaśnionych wpłat.
Księgowi wykorzystujacy specjalistyczne programy do księgowości wspólnot wykorzystują tą usluge do automatycznego (bez udziału człowieka) księgowania zapłat.
Piszcie kochani z jakich banków wasze wm jeszcze korzystają?
Jak myślisz, czy ING robi to za darmo? Nie umiem znaleźć, ale wg mnie bierze 0,50zł od wpłaty.
Dlaczego tak uważasz? :cool:
W Kredyt Bank miesięcznie 12,25 plus przelewy tylko?
Te 0,25 (od wplaty) tylko wtedy gdy taką usługę zamówisz, ale jest to usługa rzadko wykorzystywana, przez wspólnoty. najczęściej przez zarzadców lub księgowe (jeśli ci korzystają z porządnego programu)
Ponawiam prośbę o info, w jakich bankach - poza ing i kredyt bank - wasze wm mają konto?
Minus - jak ktoś się zagapi i przyjdzie do placówki chcąc wpłacić zaliczkę gotówką zabuli jak za zboże. Czyli chyba przekształcamy i wydajemy zakaz wstępu dla właścicieli :bigsmile:
Moja wspólnota w KB ma następujące opłaty:
r-k podstawowy (FE) : 9 zł miesięcznie ;
r-k pomocniczy 1 (FR) : bez opłat;
r-k pomocniczy 2 : bez opłat;
lokata na 4% ( bez podatku Belki): bez opłat;
przelew papierowy: 6 zł;
przelew elektroniczny: 1 zł;
wpłata zaliczek przez właścicieli (przez książeczkę opłat): 1 zł od każdej kwoty;
przelewy pomiędzy własnymi rachunkami: bez opłat;
wypłata z lokaty w każdej chwili (bez zmiany oprocentowania) 1 w miesiącu bezpłatnie, pozostałe 10 zł;
miesięcznie 1 wyciąg bankowy: bezpłatnie;
realizacja zlecenia stałego: 1zł.
I to by było na tyle. :thumbup:
Wcześniej została zawarta też umowa na usługę SPM - 30 zł miesięcznie, ale to już inna bajka.
W ING mam na OKO 3,2% - 3,5%
Usługa SPM to identyfikacja wpłaty?
Tylko w KB i ING wm mają konta? Nikt z was nie ma w innym?
Znam wspólnotę, która ma w Millenium. Jeśli przeciętnie na rachunku w danym miesiącu mają powyżej 10.000 zł, to nie muszą płacić za prowadzenie konta. Ponieważ jest to WM powyżej średniej wielkości nie mają problemów z utrzymaniem tego benchmarku. Przelew też 1 zł, wpłata jest droga, ale się tym nie przejmują. Dostęp online, dwa podpisy.
Znam wspólnoty, które mają rachunki w PKO BP i BOŚ. Mają, ale tylko dlatego, że wzięli kredyt w tych bankach i zostali zmuszeni do zalożenia rachunków.
mBank to tez mój prywatny podstawowy
W vw mają akceptowanie przelewów przez 2 osoby?
Zadzwoniłam i już wiem - operacje wykonuje 1 osoba - dostajesz token i ,,przelewasz". Dostęp mogą mieć 2 (lub więcej osób) po zamówieniu dodatkowego tokena, ale nie ma jakiejś etapowości zatwierdzania. Czy to problem? Z punktu widzenia ustawy? U nas do tej pory też przelewy zatwierdzała tylko jedna osoba (przy okazji: Bank Spółdzielczy - odradzam serdecznie! bo to drogi przeżytek), zgodnie z wzorami podpisów. No, może czegoś jeszcze nie wiem...
Przy zarządzie jednoosobowym nie ma znaczenia. U mnie administrator wklepuje przelewy do kompa a członek zarządu zatwierdza albo dowiaduje się co to i dlaczego tak dużo
Dziś się przekształciliśmy na Ing direct - 0 zł za prowadzenie i w ramach promocji wizytówki se zamówiliśmy za darmoche z nr konta, nip i regonem - wrzuci się ludziom do skrzynek
Od nowa więc...
Ing mi płacić nie chce, ale trudno, dzielę się wiedzą.
Wizytówki są chyba tylko dla konta direct, kiedyś na głównej były, teraz ukryli.
Głupki nie mają tam miejsca na nr konta bankowego, ale obeszłam.
Nazwa firmy = konto
imię i nazwisko = wm
Poza tym w moim oddziale nie wiedzieli, że wm (podwójny podpis) mogą przekształcenie w direct + wizytówki tylko w oddziale załatwić. Do domowego kompa próbowali mnie odesłać. Na szczęście uparta rogacizna jestem, zalogowałam się z ich kompa i udowodniłam, że takiej możliwości nie mam. Po 10 minutach wszystko załatwiłam.
No, na pewno to okaże się, jak wizytówki załatwię.
ZARABIAJĄCY
To my płacimy Tobie za posiadanie rachunku, a nie Ty nam
– co miesiąc 50 zł premii za średnie saldo większe
lub równe 9000 zł! A jeśli saldo będzie nizsze, to i tak zyskujesz, bo nic nie płacisz za prowadzenie konta!
----------------
W Alior Banku zmniejszymy koszty działalności Twojej firmy,
a do tego zapewnimy Ci najwyższy standard obsługi.
Proponujemy:
* 0 zł za prowadzenie rachunku firmowego;
* dodatkowe 50 zł premii za każdy miesiąc, w którym średnie saldo na Twoim rachunku wyniesie co najmniej 9 000 zł;
* obsługę najlepszych bankierów - takich, których polecają sobie przedsiębiorcy;
* łatwy dostęp do finansowania działalności gospodarczej
– w tym kredyt przyznawany na podstawie historii Twojego rachunku z dowolnego banku;
-----------------------------
Rachunek lokacyjny traktowany jest jako rachunek dodatkowy do rachunku podstawowego i przeznaczony jest do lokowania Twoich nadwyżek finansowych. Łączy w sobie zalety tradycyjnej lokaty terminowej z dostępnością środków:
* bezpłatne otwarcie i prowadzenie rachunku,
* elastyczne lokowanie nadwyżek finansowych,
* wysokie oprocentowanie
* możliwość korzystania ze środków w każdej chwili bez
utraty wypracowanych odsetek,
* zasilanie wpłatami gotówkowymi lub przelewami.
Ile kosztuje wpłata gotowkowa na konto w banku?
Macie multicash lub jakąś formę jego następcy?
Czy jest wielopodpis?
Tu masz całą toip
RACHUNEK LOKACYJNY wykorzystujemy jako rachunek na FR jest oprocentowany, 1 przelew w miesiącu za darmo drugi i następne 5pln,
jak dobrze się operuje na tych dwóch kontach, można jeszcze zarobić .
http://www.aliorbank.pl/pl/wlasna_dzialalnosc/rachunki/rachunek_wspolnota
5 zł za prowadzenie miesięcznie + drugie 5 zł za r-k pomocniczy
20 gr za każdy SMS potwierdzający przelew
Usługa Masowego Przetwarzania Transakcji - cena do negocjacji
Niezły, ale nie rewelacyjny
SMSy potwierdzające przelew są do pominięcia, rachunek lokacyjny na FR jest także bezpłatny, no i 10 przelewów w miesiące też free.
Bankowość internetowa też free.