Wybór firmy administrującej
akera
Użytkownik
mam nastepujące pytanie:
czy wspólnota może przygotować uchwałę, aby nadać zarządowi wspólnoty uprawnienia do powoływania i
odwoływania firmy administrującej wspólnotą bez konieczności zwoływania za każdym razem zebrania i
zbierania głośów za i przeciw ?
Czyli jednorazowa zgoda wspólnoty na to, aby zarzad sam wybierał firmę i w razie problemów mógł ja równie skutecznie
odwołac bez potrzeby zbierania się wszystkich członków wspólnoty.
Generalnie to jest poza uprawnieniami zarządu ale taka zgoda członków chyba to rozwiązuje?
czy wspólnota może przygotować uchwałę, aby nadać zarządowi wspólnoty uprawnienia do powoływania i
odwoływania firmy administrującej wspólnotą bez konieczności zwoływania za każdym razem zebrania i
zbierania głośów za i przeciw ?
Czyli jednorazowa zgoda wspólnoty na to, aby zarzad sam wybierał firmę i w razie problemów mógł ja równie skutecznie
odwołac bez potrzeby zbierania się wszystkich członków wspólnoty.
Generalnie to jest poza uprawnieniami zarządu ale taka zgoda członków chyba to rozwiązuje?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
To logiczne. Zarząd się stara, znalazł innego (lepszego z założenia) i często tańszego administratora, więc niby kto by miał to zaskarżyć?
U nas wszystko jest wykonywane na postawie uchwał , więc zajmuje to sporo czasu.
Jeśli nie są to czynności przekraczające zakres zwykłego zarządu, to oczywiście nie ma przeciwskazań.
Zgadzam się - wybór to czynność zwykłego zarządu, ale ustalenie wynagrodzenia już nie. Maksymalną stawkę powinni określić właściciele w uchwale.