kto sprząta
benita
Użytkownik
Witam
Mam pytanie. W naszym budynku firma ASTER przeprowadzała modernizację sieci. Było trochę wiercenia ,szpachlowania i malowania. Robotnicy pozamiatali po sobie, ale nie umyli posadzki na klatkach.
Dozorczyni powiedziała, że nie będzie zmywać klatek bo to należy do ekipy, która prowadziła prace. Czy ma
rację bo moim zdaniem ekipa zostawiła po sobie porządek a mycie klatek należy do dozorcy. Tak mimochodem naszeklatki myte są dwa albo trzy razy do roku, a zamiatane raz w tygodniu.
Co należy do obowiązku dozorców?
benita
Mam pytanie. W naszym budynku firma ASTER przeprowadzała modernizację sieci. Było trochę wiercenia ,szpachlowania i malowania. Robotnicy pozamiatali po sobie, ale nie umyli posadzki na klatkach.
Dozorczyni powiedziała, że nie będzie zmywać klatek bo to należy do ekipy, która prowadziła prace. Czy ma
rację bo moim zdaniem ekipa zostawiła po sobie porządek a mycie klatek należy do dozorcy. Tak mimochodem naszeklatki myte są dwa albo trzy razy do roku, a zamiatane raz w tygodniu.
Co należy do obowiązku dozorców?
benita
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Częstotliwość mycia klatek, mycia lamperii, mycia okien, sprzątania ponieszczeń piwnicznych i strychowych zalezy tylko od zawartej umowy. Również ewentualne mycie po remontach. Trzeba się zapoznac z umowami i następnie wymagać tego za co się płaci.
Nie wiem co Cię łączy z firmą ASTER? Znasz warunki umowy z nie masz do nich pretensji. Kim właściwie jesteś?:bigsmile: I co od forum oczekujesz?
Denerwuje mnie nasza dozorczyni która jest wulgarna i tylko robi wrażenie, że sprząta.
Na święta nie ograniczam się tylko do zamiatania, ale również do mycia podłóg, bo porządek to trochę więcej niż pozamiatanie...
Nie ma znaczenia co GGK poleciło robić sprzątaczce. Znaczenie ma co Wasza wspólnota kazała sprzątać GGK. Ta treść umowy Cię interesuje.
Wyczuwam oczywiście drugie dno w tym watku i od razu mówię:
We wspólnocie rządzi większość. Jesli większość nie będzie myślała tak jak Ty, to nic nie zrobisz.