Wyrok sądu w sprawie administrowania wspólnoty przez ADM
gonia
Użytkownik
WYGRAŁAM!!!
Wyrok nie jest prawomocny.
Sąd uchylił wszystkie 3 uchwały wspólnoty. Podstawową uchwałą, która została uchylona, to uchwała powierzająca administrowanie wspólnoty przez jednostkę budżetową ADM.
Uzasadnienie wyroku podam po jego uzyskaniu.
:bigsmile:,
Wyrok nie jest prawomocny.
Sąd uchylił wszystkie 3 uchwały wspólnoty. Podstawową uchwałą, która została uchylona, to uchwała powierzająca administrowanie wspólnoty przez jednostkę budżetową ADM.
Uzasadnienie wyroku podam po jego uzyskaniu.
:bigsmile:,
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Szukasz dobrego administratora czy sama się za to weźmiesz?
Teraz może powoli uda Ci się przekonać ludzi.
Na razie wyrok nieprawomocny, ale po minie zarządu widać, że nie będą się odwoływać, tym bardziej, że sędzia złożył zarządowi bardzo obszerne wyjaśnienia.
Co zrobi teraz zarząd i gmina? zobaczymy, napiszę. Mają mi zwrócić koszty procesu, zobaczę jak to zrobią.
Pozdrawiam
:clap:
cieszy to bardzo ja też złożyłem do Sądu zobaczymy jak mi się powiedzie ale poinformuję dopiero po rozprawie
pozdrawiam
Goniu, czy sąd uznał, że jednostka gminna nie może administrować wspólnotami niezależnie od formy organizacyjnej? Spółka z o.o. też?
Napisz coś więcej lub odeślij mnie do odpowiedniego wątku, bo nie znam całej sprawy.
Pozdrawiam.
Sąd uznał w moim przypadku, że ADM jako jednostka gminna nie może ani administrować, ani zarządzać nieruchomościami w naszym mieście, niezależnie od tego, czy ma we wspólnocie swoje udziały, czy też nie ma, zabrania takiej działalności ustawa o gospodarce komunalnej bodajże art. 17.(ja powoływałam się na inne)
Napisz o swoim problemie, to może będziemy ci w stanie coś wyjaśnić.
Pozdrawiam.
Przyznam, że już od dawna noszę się z zamiarem, żeby "wrzucić" ten mój temat na forum, bo nie rozumiem np. dlaczego powierzenie zarządu odbyło się na podstawie uchwały 18.2a a nie umowy 18.1 uwl.
Ale ja wciąż za mało wiem...
Pozdrawiam.
Co to za spółka?(pełna nazwa)
Zarządca to przedsiębiorstwo komunalne - spółka z o.o.