Likwidacja licencji zarządców

ownerowner Użytkownik
Certyfikaty zamiast licencji - proponuje Ministerstwo Infrastruktury.
Wywiad z min. Dziekońskim ws. certyfikatów, które mają zastąpić licencje: http://www.administrator24.info/wywiady/id287,Zamiast-licencji-certyfikaty.html

Komentarze

• Opcje
    pawlikp80pawlikp80 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Az sie prosi zrobic rewolucje i Ci wszyscy co uzyskali licencje z latwoscia lub wielkim trudem wyslali zbiorowy pozew w tej sprawie. Bylbym pierwszym ,ktoryby sie podpisal. A wy co o tym sadzicie zarzadcy biernie lub czynnie dzialajacy z licencja ;)
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Az sie prosi zrobic rewolucje i Ci wszyscy co uzyskali licencje z latwoscia lub wielkim trudem wyslali zbiorowy pozew w tej sprawie
    A tak po ludzku, to o co chodzi?
    Zarządcy mają wysyłać pozew zbiorowy? Przeciwko komu?
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Koszty poniesione przez kandydatow w celu uzyskania licencji na zarzadcow byly i sa do tej pory spore, podobnie jak wykup mieszkan dawniej, a teraz MI chca zamienic licencje na certyfikaty, podobna sytuacja jest z wykupywaniem mieszkan w sp-niach ,kiedys mieszkania w spoldzielni wykupywalo sie po 8 tys. ,a teraz za tzw symboliczna zlotowke. Pozwy kieruja w sprawach powodzi, w sprawie zakazenia zoltaczka typu c,to ruszyla machina, teraz bedzie wiekszosc takich pozwoch ,wiec dlatego pisze o pozwie przeciwko MI proste
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    teraz bedzie wiekszosc takich pozwoch ,wiec dlatego pisze o pozwie przeciwko MI proste
    pozwow mialem napisac :shamed:
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    pisze o pozwie przeciwko MI
    Chyba przeciwko Skarbowi Państwa?
    Pozwem wszystkiego nie załatwisz.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    a co Ty sadzisz o tym artykule "wywiadzie" co zamiesciles bo sie nie wypowiedziales na jego temat ??
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Artykuł jak artykuł - co tu sądzić?
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    juz na samym poczatku artykułu jest napisane ,ze licencje beda zbedne i piekarz bedzie mogl zarzadzac nieruchomosciami,a nie przygotowywal sie do testow, nie uczeszczal do wyzszych szkol i nie prawdopodobnie nie zaplacilby zlotowki za uzyskanie certyfikatu tak mi sie wydaje bo jak zmiany to zawsze ida w zlym kierunku
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    tak mi sie wydaje bo jak zmiany to zawsze ida w zlym kierunku
    Nie zawsze. :smile:
    Skąd ten pesymizm? Będzie dobrze!

PS.
    Jesteś zarządcą z licencją?
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    tak zarzadca z licencja ,ale pracuje na stanowisku urzedniczym w spni brak perspektyw na awans ;) moze dlatego nastawienie pesymisty
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano lipca 2010
    Załóż firmę i działaj na własny rachunek.
    Zresztą - możesz to godzić z pracą w SM. Będziesz płacił mniejszy ZUS (tylko składka zdrowotna).
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Dlaczego spółdzielnia zatrudnia zarządców? Czyżby szło nowe?
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    takie mialem na poczatku plany uzyskalem licencje pracujac w spni na wlasny koszt, bez uzgodnien z pracodawca, chcialem zaczac wspolpracowac z profesjonalnym zarzadca ,ktory ma duze doswiadczenie techniczne ,ekonomiczne i zarzadza wm ,a pozniej dzialac na wlasny rachunek, ale na slasku jest za duzo zarzadcow i trudno sie gdzies wkrecic w branzy;)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.