biurokracja w Waszych biurach
pawlikp80
Użytkownik
Nurtuje mnie jedno pytanie, kiedy w tym kraju bedzie mniej biurokracji ???
Przyklad mam polecenie wpisac do kartoteki lokali,do programu w komputerze i jeszcze do zeszytu dlugopisem jedna sprawe, czy to jest potrzebne. Chce sie dowiedziec jak to jest gdzie indziej we wspolnotach ,zakladach budzetowych, spoldzielniach.
Przyklad mam polecenie wpisac do kartoteki lokali,do programu w komputerze i jeszcze do zeszytu dlugopisem jedna sprawe, czy to jest potrzebne. Chce sie dowiedziec jak to jest gdzie indziej we wspolnotach ,zakladach budzetowych, spoldzielniach.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Kartoteka ma byc w komputerze.
Natomiast wpisywanie do zeszytu tych samych danych co są w komputerze, to już przegięcie.
Co oni robili przez ostatnie 15 lat, kiedy upowszechniała się komputeryzacja w Polsce?
Serio uważasz, że człowiek w wieku 50+ nie jest w stanie niczego się nauczyć?
Nie potrafią napisać jakiegokolwiek pisma. Cierpią na dysortografię.
Ich pierwsze pytanie, to ile będą zarabiać i dlaczego tak mało.
Staruszków po 30-stce wysyłają na emerytury, i dziwią się że ci po 50-tce jeszcze żyją.
Powyższe zdania są taką samą głupotą jak te co napisał pawlikp80...
Ty masz prawo pisać, inni oceniać.
Jestem wśród nich. Przestałem używać długopisu do pisania tekstów prawie 20 lat temu.
Nie obrażaj się. Nie ma potrzeby.
Ale to co napisałeś naprawdę jest głupotą. Bo głupotą zawsze jest uogólnianie. Mówienie, że "wszyscy" i że "żaden".
Piszesz "dlaczego w tym kraju" - czyli, że tak jak u ciebie w pracy jest wszędzie w Polsce? Pocieszę cię, nie jest
co to jest kartoteka lokalu? co się niej pisze?
- dane lokatora i zameldowanych
- stan licznikow ,media
- skargi, zażalenia, zgloszenia itp.
Jest program zintegrowany ,ktory zostal wdrozony do systemu w innych spoldzielniach wykorzystany jest w 70 % ,a w mojej 30 %.
P.S.
Przepraszam ,ze urazilem forumowiczow +50 itp.
nic nie będzie , będą tzw ryczące 40-tki :bigsmile:
a z czym jest zintegrowany? może jest kompatybilny z innymi modułami ?
W mojej sp-ni przez to, ze 40-tki i 50+ nie kwapia sie do wprowadzania jest malo wykorzystywany. A do tego jeszcze jest powolny bo jak wszyscy zaczynaja cos tam wprowadzac na nim to sie czeka wiadomo ,ze lokator wymaga jak najszybszego zalatwienia sprawy.
Może dlatego powolny, że:
OT - w buźkach kwiatka zwykłego znaleźć nie mogłam
Jak do wszystkiego to do niczego. Pewnie jeszcze DOSowski.
U nas administrator korzysta z Welesa.
http://www.weles2fk.com/index.php/Weles2FK