umowy z dostawcami

zbigniewdanutazbigniewdanuta Użytkownik
edytowano sierpnia 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
Witam - czy zmieniając administratora należy również zmienić stare umowy np.o dostarczanie ciepła,sprzatanie itp. czy wystarczy tylko pismo do tych "starych dostawców" gdzie mają adresować fry aby otrzymały zapłatę- bo przecież to zarząd podpisuje umowy.

Komentarze

• Opcje
    weles1478weles1478 Użytkownik
    edytowano sierpnia 2010
    [cite] zbigniewdanuta:[/cite]Witam - czy zmieniając administratora należy również zmienić stare umowy np.o dostarczanie ciepła,sprzatanie itp. czy wystarczy tylko pismo do tych "starych dostawców" gdzie mają adresować fry aby otrzymały zapłatę- bo przecież to zarząd podpisuje umowy.

Nie . Chyba, że umowy były spisane na administratora (taki zwyczaj był u zarządców Gminnych czy WAM-u).
    Jak były wystawiane na wspólnotę, wystarczy powiadomić usługodawców o zmianie adresu do korespondencji. W piśmie można wspomnieć, że zmienił się administrator.
    Taką czynność powinien zrobić nowy administrator , Zarząd WM powinien tylko nadzorować jej wykonanie.
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Zobacz kto zawierał umowę - wm czy dawny administrator
    Jak nie masz starej umowy to sprawdź na kogo są wystawiane faktury
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] zbigniewdanuta:[/cite]czy zmieniając administratora należy również zmienić stare umowy np.o dostarczanie ciepła,sprzatanie itp.
    A czy masz możliwość wyboru? Dostawcy ciepła, gazu i wody to monopoliści naturalni. W tych branżach nie ma konkurencji.
  • Opcje
    zbigniewdanutazbigniewdanuta Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Znalazłam stara umowę z gazownią i porównałam z nową niczym sie nie różnią tylko adres do korespondencji/nowy/ a oczywiście umowy zawierał zarząd,płatnikiem jest ta sama wspólnota i przy tej samej ulicy -więc po prostu nowa administracja tak zadecydowała. Dzieki.
  • Opcje
    weles1478weles1478 Użytkownik
    edytowano sierpnia 2010
    [cite] zbigniewdanuta:[/cite]Znalazłam stara umowę z gazownią i porównałam z nową niczym sie nie różnią tylko adres do korespondencji/nowy/ a oczywiście umowy zawierał zarząd,płatnikiem jest ta sama wspólnota i przy tej samej ulicy -więc po prostu nowa administracja tak zadecydowała. Dzieki.

Nic trzeba spisywać nowych umów . Wystarczy zawiadomienie o zmianie adresu do korespondencji oraz zmiana informacja o przechowywaniu dokumentów finansowych WM (NIP-2)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.