Strych nad moim mieszkaniem

KaśkowataKaśkowata Użytkownik
edytowano sierpnia 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
Dobry wieczór.
Temat, który chcę poruszyć dotyczy wykupu przeze mnie strychu znajdującego się nad moim mieszkaniem (duża wspólnota ok.100 lokali)

1. Została już podjęta uchwała w tej kwestii (zgoda większości)

Tu zaczynają się problemy:

2. sąsiad z klatki obok posiadający już zaadoptowany strych nad swoim mieszkaniem twierdzi, iż to on jest najbardziej "zainteresowany" dokupieniem strychu, bo mieszka w sąsiedniej klatce i jego poddasze styka się z tym, o który ja zabiegam (jak wspomniałam NAD moim mieszkaniem), a nie ja.
3. mimo, że uchwała została podjęta na rzecz mnie (zawiera cenę za m2 zaproponowaną przez Zarząd), to sąsiad oczekuje wyznaczenia terminu licytacji, w której i on zamierza wziąć udział.

Podsumowując: czy uchwała, która dotyczy wykupu strrychu przeze mnie nad moim mieszkaniem i została podjęta większością jest obowiązująca a sąsiad się niestety "spóźnił" oraz czy mogę nie wyrazić zgody na ewentualny wykup przez niego strychu nade mną (bo nie po to kupowałam mieszkanie na samej górze, by ktoś mieszkał nade mną) i to mój głos będzie znaczący w całej tej sprawie?

Bardzo proszę o pomoc i jakieś podstawy prawne. Serdecznie dziękuję za odpowiedź.

Komentarze

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.