członek zarządu plombuje wodomierze
helenkam
Użytkownik
Członek zarządu założył firmę na potrzeby wspólnot mieszkaniowych administrowanych przez jednego zarządcę.Jestesmy zadowoleni bo rzetelny, dobry fachowiec.
Nasze wątpliwości budzi przekazanie mu uprawnień przez firmę zarządzającą do plombowania wodomierzy.Firma zarządzająca ma zgodę przed.wodociągowego na zakładanie i plombowanie wodomierzy. Każdy właściciel ma podpisaną indywidualną umowę o dostarczanie wody i odprowadzanie ścieków
Nasze wątpliwości budzi przekazanie mu uprawnień przez firmę zarządzającą do plombowania wodomierzy.Firma zarządzająca ma zgodę przed.wodociągowego na zakładanie i plombowanie wodomierzy. Każdy właściciel ma podpisaną indywidualną umowę o dostarczanie wody i odprowadzanie ścieków
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
On ma umowę, on ma kłopot z fachowcem, więc niech to wyjaśni z administratorem. Zarząd to nie automatyczny przekaźnik czy książka skarg i wniosków
Zaproś go do komisji odczytującej stany wodomierzy.
Jestem zarządem i jednocześnie administratorem. Posiadam plombownicę, ostanio w lipcu dokonywałem odczytów wodomierzy również u siebie. Jeżeli spotkał bym się z sugestią, że zaniżyłem u siebie odczyt to dałbym "niedowiarkowi" po mordzie. Popieram stanowisko haneczki. Aktywne uczestnictwo w zarządzie to ustawowy obowiązek (art. 27 uwl). Zamiast zaproście - wyznaczcie go do tej komisji. Wogóle idee komisji uważam za nietrafną. Winien to wykonywać administrator (zapis w umowie):bigsmile: