członek zarządu plombuje wodomierze

helenkamhelenkam Użytkownik
edytowano sierpnia 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
Członek zarządu założył firmę na potrzeby wspólnot mieszkaniowych administrowanych przez jednego zarządcę.Jestesmy zadowoleni bo rzetelny, dobry fachowiec.
Nasze wątpliwości budzi przekazanie mu uprawnień przez firmę zarządzającą do plombowania wodomierzy.Firma zarządzająca ma zgodę przed.wodociągowego na zakładanie i plombowanie wodomierzy. Każdy właściciel ma podpisaną indywidualną umowę o dostarczanie wody i odprowadzanie ścieków

Komentarze

• Opcje
    MirekLMirekL Użytkownik
    edytowano listopada -1
    halenkam - przez Twój e-mail przemawia zawiść.
    Jestesmy zadowoleni bo rzetelny, dobry fachowiec.
    Więc o co chodzi? Załóż Ty taką firmę, jak nie taką to inną : pogotowie lokatorskie, usługi konserwacji zieleni, sprzątanie itp. Typowo polskie.:bigsmile:
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Wcale nie zawiść, bo to między innymi i ja zlecam mu remonty.Mamy takich współwłaścicieli , którzy wszędzie szukają dziury.
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Nie bądź taka spolegliwa, jak sąsiad szuka dziury to niech to robi sam.
    On ma umowę, on ma kłopot z fachowcem, więc niech to wyjaśni z administratorem. Zarząd to nie automatyczny przekaźnik czy książka skarg i wniosków
  • Opcje
    a-za-z Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Wodomierze w jego mieszkaniu powinien zaplombować ktoś inny (innym wzorem plomby) i wtedy nie będzie problemow etycznych.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Tak też myślałam,u członków zarządu mojej wspólnoty odczyty podzielników i wodomierzy są komisyjne i nie ma zarzutów.
  • Opcje
    MirekLMirekL Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Kochani forumowicze , nie ośmieszajmy instytucji Zarządu.
    Tak też myślałam,u członków zarządu mojej wspólnoty odczyty podzielników i wodomierzy są komisyjne i nie ma zarzutów.
    A kto powołał tą komisję? Gdybym spotkał się z takim pomysłem w mojej wspólnocie, to nigdy nie wpuścił bym "nikogo" do mojego mieszkania. Przeczytajcie sobie uowl.
    Wodomierze w jego mieszkaniu powinien zaplombować ktoś inny (innym wzorem plomby) i wtedy nie będzie problemow etycznych.
    No comments.:bigsmile:
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    Komisja może zbyt szumnie ale proszę podpowiedzieć w jaki sposób mam przekonać niedowiarka o prawidłowym odczycie w moim mieszkaniu ( odczyty i rozliczanie centralnego robię sama
  • Opcje
    HaneczkaHaneczka Użytkownik
    edytowano sierpnia 2010
    [cite] helenkam:[/cite] proszę podpowiedzieć w jaki sposób mam przekonać niedowiarka o prawidłowym odczycie w moim mieszkaniu
    Rozwiązanie jest bardzo proste.
    Zaproś go do komisji odczytującej stany wodomierzy. :smile:

MirekLMirekL Użytkownik
    edytowano listopada -1
    helenka - zeszliśmy z głównego wątku
    Członek zarządu założył firmę na potrzeby wspólnot mieszkaniowych administrowanych przez jednego zarządcę.Jestesmy zadowoleni bo rzetelny, dobry fachowiec.
    Nasze wątpliwości budzi przekazanie mu uprawnień przez firmę zarządzającą do plombowania wodomierzy.Firma zarządzająca ma zgodę przed.wodociągowego na zakładanie i plombowanie wodomierzy. Każdy właściciel ma podpisaną indywidualną umowę o dostarczanie wody i odprowadzanie ścieków
    Odpowiedź była prosta - może.
    Komisja może zbyt szumnie ale proszę podpowiedzieć w jaki sposób mam przekonać niedowiarka o prawidłowym odczycie w moim mieszkaniu ( odczyty i rozliczanie centralnego robię sama
    Zarząd nie ma obowiązku przekonywać niedowiarków. Niech ten "niedowiarek" przekonywuje innych do swoich racji.
    Jestem zarządem i jednocześnie administratorem. Posiadam plombownicę, ostanio w lipcu dokonywałem odczytów wodomierzy również u siebie. Jeżeli spotkał bym się z sugestią, że zaniżyłem u siebie odczyt to dałbym "niedowiarkowi" po mordzie. Popieram stanowisko haneczki.
    Zaproś go do komisji odczytującej stany wodomierzy
    Aktywne uczestnictwo w zarządzie to ustawowy obowiązek (art. 27 uwl). Zamiast zaproście - wyznaczcie go do tej komisji. Wogóle idee komisji uważam za nietrafną. Winien to wykonywać administrator (zapis w umowie):bigsmile:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.