Administrator i rozliczenia miesięczne
elan124
Użytkownik
Mój Administrator "za karę" nie nalicza już drugi miesiąc rozliczeń miesięcznych za mój lokal mieszkalny. Jest w tym mały kłopot, ponieważ to mieszkanie wynajmuję komuś. Jest na to jakaś dobra rada ?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
A tak konkretnie o jakie rozliczenia chodzi?.
Rozliczeń najemców swoich lokali, rozlicza sam właściciel.
Wspólnota dokonuje rozliczeń właścicieli raz do roku, w pierwszym kwartale. (art.29 UoWL)
Sprawdź Ty lepiej co On ma w umowie o administrowanie zapisane?
Przypuszczam, że jest jakaś niespójność pomiędzy Waszymi regulaminami i jego obowiązkami wynikającymi z umowy o administrowanie.
A może nie ma odczytów z Twojego lokalu ? Czy inni właściciele też nie otrzymują tych rozliczeń?
Macie podjęty uchwałą regulamin rozliczania kosztów c.w.u., c.o., z.w. więc obowiązek dla administratora jest ustalony, a on wywiązując się z niego powinien wszystkich właścicieli traktować równo.
O jakiej "karze" wspominasz?
Wynikałoby, że jednak ten obowiązek ma ujęty w umowie, bo elan124 (skąd ja Go znam? :cool: ) jest szturchany w ramach jakiejś tam "kary":
Patologia polega na tym, że wysłałem kilka pism do zarządu na temat jakości zarządzania. Razem ze mną podpisało te pisma 6 osób na 18 lokalową wspólnotę. Ja i tylko ja "za karę" nie otrzymałem miesięcznego naliczenia, w jednym miesiącu i w następnym. Ot i wszystko !
Jak tych 6 sąsiadów cię poprze to i do zarządu cię niedługo wybiorą i po kłopocie