liczniki energii na klatkach schodowych

igokowigokow Użytkownik
edytowano września 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
Witam wszystkich! Mam pytanie: czy ktoś wie jakie przepisy sugerują "wynoszenie" liczników energii elektrycznej z mieszkań na klatki schodowe? Chodzi oczywiście o budynek wielorodzinny we wspólnocie dużej. Wiem, że niektóre wspólnoty wykonują już takie prace przy okazji malowania klatek schodowych.

Komentarze

• Opcje
    igokowigokow Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Witam wszystkich! Mam pytanie: czy ktoś wie jakie przepisy sugerują "wynoszenie" liczników energii elektrycznej z mieszkań na klatki schodowe? Chodzi oczywiście o budynek wielorodzinny we wspólnocie dużej. Wiem, że niektóre wspólnoty wykonują już takie prace przy okazji malowania klatek schodowych.
  • Opcje
    MirekLMirekL Użytkownik
    edytowano listopada -1
    igokov - nie ma takich przepisów prawnych. Takie przenoszenie może wynikać z wygody właściciela (więcej miejsca w przedpokoju), a właściwie jest korzystne przede wszystkim dla Zakładu Energetycznego - swoboda odczytu. Wg mnie to sprawa właściciela, jak otrzyma zgodę od wspólnoty i zrobi to zgodnie ze sztuką, OK.:bigsmile:
  • Opcje
    TsudaTsuda Użytkownik
    edytowano listopada -1
    tak jak pisze MirekL przepisów nie ma. Kwestia wygody odczytu.
  • Opcje
    rolkosrolkos Użytkownik
    edytowano listopada -1
    obowiazkowi "wynoszeniu" na zewnatrz (i to nie tylko mieszkania, ale budynku) podlega tylko glowny zawor gazowy. liczniki elektryczne... to jak moi przedmowcy stwierdzili, tylko kwestia wygody
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.