WC NAD MIESZKANIEM ??
ziomek49
Użytkownik
Witam mam takie małe pytanie może ktoś mi pomoże.
Mieszkam w starym budownictwie i ogólnie ubikacji w mieszkaniach nie ma lecz sąsiad zrobił WC nad moim pokojem i bardzo mi to przeszkadza. I teraz chodzi mi o to czy bez pozwolenia od nadzoru budowlanego taka ubikacja jest legalna ?? Proszę o pomoc może ktoś tez miał już taki problem ... Pozdrawiam
Mieszkam w starym budownictwie i ogólnie ubikacji w mieszkaniach nie ma lecz sąsiad zrobił WC nad moim pokojem i bardzo mi to przeszkadza. I teraz chodzi mi o to czy bez pozwolenia od nadzoru budowlanego taka ubikacja jest legalna ?? Proszę o pomoc może ktoś tez miał już taki problem ... Pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
A że tak spytam - na czym polega problem? Czemu to Ci bardzo przeszkadza?
Pozdr.
XXI wiek i bez ubikacji?
Jest pion, jest się, gdzie wpiąć...
U ciebie (u Was) należałoby pion wod.-kan. zaizolować wełną mineralną, co najmniej 5 cm, a najlepiej 10. Przy okazji zostawić zaślepione trójniki dla tych, którzy nie mają łazienek. A nuż za rok stwierdzą, że jednak gdzieś trzeba się załatwić. : )
Najlepiej zachować wszystkie zasady dotyczące montażu takich płyt. Wiesz, te wszystkie taśmy pod profile, wkręty, siatki itd. Może jak znajdę trochę czasu, to coś narysuję i wkleję jakiś detal takiej izolacji akustycznej. Póki co, jednak mam małe urwanie kapelusza (albo kabata, jak ktoś woli).
Z trójnikami pod przyszłe potrzeby również nie żartowałem. Tak nakazuje to zrobić dobra praktyka i zdrowy rozsądek, na który zresztą bardzo często się powołuję.
Pozdrawiam