Mieszkanie od dewelopera
manta
Użytkownik
Witajcie Forumiwcze,
zarejestrowałem się w nadziei na zaczerpnięcie trochę wiadomości na temat deweloperów i ich ofert.
Chciałbym kupić mieszkanie w Warszawie, jednak mnogość ofert i ich właścicieli przeraża coraz bardziej.
Poradźcie jakiego dewelopera szukac w Warszawie, który ma dobre mieszkania w przystępnych cenach.
Pozdrawiam
zarejestrowałem się w nadziei na zaczerpnięcie trochę wiadomości na temat deweloperów i ich ofert.
Chciałbym kupić mieszkanie w Warszawie, jednak mnogość ofert i ich właścicieli przeraża coraz bardziej.
Poradźcie jakiego dewelopera szukac w Warszawie, który ma dobre mieszkania w przystępnych cenach.
Pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Najlepsza metoda: Jeśli interesujesz się na poważnie zakupem lokalu, powinieneś/aś dotrzeć do inspektorów budowlanych, którzy świadczą usługi odbiorów lokali dla klientów. Jest ich wielu i uwierz mi - oni mają najlepsze rozeznanie, kto odstawia tandetę, a kto buduje porządnie i z którym gładko załatwia się roszczenia z tytułu rękojmi, bo o tym też nie należy zapominać.
ale nie powinieneś żałować, że sie zapisałeś, albowiem możesz tu uzyskać wiedzę, którą wykorzystasz gdy już będziesz właścicielem...
Doskonalę zdaję sobie sprawę iż nie uzyskam kilkuset odpowiedzi, z dokładnymi adresami
deweloperów i ich inwestycjami, to robota dla mnie.
Jednak myślałem iż co po niektórzy mogą miec rozeznanie w temacie,
i coś polecić. Kogo szukać,gdzie i jak postępować.
Skoro twierdzicie iż na forum nie wiele mi pomogą, to chyba zawieszę
poszukiwania na ten temat poprzez Internet.
Faktycznie konto zostawiam a forum wędruje do zakładek,
bo porady kiedy już będę posiadał własne mieszkanie,
za pewne się przydadzą.
Poszukaj informacji na forach warszawskich, poświęconych budownictwu mieszkaniowemu, deweloperom itp.
Prędzej jednak uzyskasz przestrogi, których deweloperów się wystrzegać, niż których warto polecić.
Zadowoleni klienci zazwyczaj nie obnoszą się z tym po forach.
Poza tym generalnie - trudniej jest o opinie pozytywne w Internecie.
Czyli od teraz powinienem zakładać tematy - podawać liste deweloperów i którego z nich nie polecają,
i zostanie ten najlepszy ? Lub ten z którym nikt nie miał do czynienia. To są dwie strony medalu ;)
Pytanie - wpadłem przypadkowo na forum gdzie toczyła się podobna dyskusja, i padły nazwy kilku firm.
I po kilka rekomendacji - było to duże forum więc zrzeszało ogrom ludzi i o danej tematyce więc nie dziw.
Jednak nie było tam wypowiedzi w stylu - nie bierz od tego, tamtego, a raczej że znajomi mają od tego,
z kolei kto inny wrzucał zdjęcia i twierdził że ma od tego. Czy takie coś to podpucha konkurencji czy wiarygodne
informacje ?