WŁĄCZENIE OGRZEWANIA C O W BUDYNKU WSPÓLNOTY
Pani Beata
Użytkownik
Witam
Tym razem mam watek-pytanie:
W jaki sposób w Waszych Wspólnotach rozwiązano temat włączenia ogrzewania C O budynku.
Kiedy konkretnie nastepuje włączenie instalacji C O?
Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam
Tym razem mam watek-pytanie:
W jaki sposób w Waszych Wspólnotach rozwiązano temat włączenia ogrzewania C O budynku.
Kiedy konkretnie nastepuje włączenie instalacji C O?
Proszę o odpowiedzi.
Pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Pytam konkretnie. Chciałabym np. przeczytać:
"W mojej Wspólnocie Zarząd włącza ogrzewanie C O wtedy, kiedy temperatura za oknem przez trzy kolejne dni
wyniesie mniej niż XXX stopni".
Albo:
"W mojej Wspólnocie ogrzewanie C O włącza specjalny automat eżeli temp. spadnie poniżej XXX stopni".
O takie konkretne odpowiedzi proszę. Myśle, że wiele osób z forum zainteresuje ten wątek.
Pozdrawiam
W mojej Wspólnocie ogrzewanie każdy włącza sobie sam, bo mamy indywidualne (lokalowe) systemy grzewcze.
Mój kocioł gazowy włącza się automatycznie, jeśli temperatura w mieszkaniu spadnie poniżej określonego poziomu.
A jak z ogrzewaniem części wpólnej? garaże, klatki schodowe, korytarze itp. jeżeli oczywiście posiadacie takowe..
Proszę również innych o wypowiedzi, zwłaszcza tych, którzy nie mają indywidualnych systemów gazowych
i są podłączeni do sieci miejskiej C O.
to Zarząd postanawia o włączeniu C O jeżeli temp. za oknem przez 3 kolejne dni będzie niższa niz 15 stopni Celsjusza.
Mimo to nie uważam tego rozwiązanie za idealne :wink:
Może inni napiszą jak jest w ich wspólnotach.
Jak mam pisać tylko z ownerem to nie ma sensu... my już oboje napisaliśmy jak
sprawa wyglada w naszych Wspólnotach.
Trzeba wierzyć w racjonalność jego decyzji i nie wymagać prowadzenia obserwacji meteorologicznych, które nikomu do niczego nie są potrzebne.
Temperatury i godziny do ustalenia;)
A na poważnie, chętnie bym podyskutował Pani Beatko, żeby nie czuła się Pani taka osamotniona przy Ownerze, ale mam - niestety - tak samo jak Owner. Perspektywa bycia samotnym przy Ownerze i dodatkowo Czajniku 5 to chyba marna perspektywa.
Pozdrawiam.
Czy jak pojawią sie pierwsze komunikaty? Czy jak umownie duża ilość komunikatów?
Tu dużo zależy od rozsądku, ponieważ może ktoś się wygłupiać i np dzwonić w sierpniu że jest mu zimno wq mieszkaniu.
Może to nie jest najlepsza opcja ale trudno tu jakieś ramy wyznaczać.
Zarówno wersja, że włączamy jak na zewnątrz będzie max. 12 stopni o 19-ej czy jak co najmniej 5 osób zadzwoni to właczamy znajdzie zwolenników i przeciwników.
jeżeli prognozowana ("Pogoda" po dzienniku TV1)
temperatura przez trzy kolejne doby w nocy jest mniejsza niż +8 st.
i drugi warunek prognozowana temperatura w dzień jest mniejsza niż +14 st. (bo nie puści automat pogodowy) lub
na pisemny wniosek 1/5 właścicieli lokali.