Remonty

bonia1bonia1 Użytkownik
edytowano października 2010 w Zarządzanie Nieruchomościami
Wykonawca w drodze przetargu zgodził się wyremontować w naszej wspólnocie kominy za pewną kwotę .Umowa podpisana była również na tę samą kwotę>W trakcie remontu wykonawca wystawia nam kosztorys remontowy na kwotę o wiele wyższą od umownej.,tłumacząc się ,że kominy wymagają większego remontu niż przypuszczał.Zaznaczę tutaj równiez ,że wykonawca sugerował się opinią inspektora budowy <który w czasie przeglądu budowlanego stwierdził ,że kominy wumagają remontu..Co mamy teraz zrobić bo kwota którą wystawił aktualnie jest ,,bajońska,,.Pomóżcie

Komentarze

• Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano października 2010
    Jeśli w trakcie prac odsłoniły się jakieś inne potrzeby remontowe, nie ujęte w pierwszym kosztorysie, to wykonawca natychmiast was o tym zawiadamia i negocjujecie co z tym fantem zrobić i za ile.
    Dowiedz się dokładnie, co to są te prace dodatkowe, może nie są konieczne?
    A jak są konieczne a kasy nie macie, to ja bym przerwała remont i już nigdy z tym wykonawcą nie współpracowała.
  • Opcje
    bonia1bonia1 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    dziękuję
  • Opcje
    alkaalka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Bonia1, z tymi „firmami naprawiającymi kominy” bywa tak, że potrafią wejść na dach, pograć w karty i zejść (podejrzewając /często słusznie/, że na dach zarząd nie wejdzie. (Tego rodzaju firma była pierwszą, która naciągnęła poprzedni zarząd (3 kobiety) w mojej wspólnocie).
    Ja na dach weszłam. Tobie też radzę – najlepiej w towarzystwie kogoś ze wspólnoty, kto się na kominach zna.
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    nic dodać, nic ująć - przez włażenie na dach kondycję sobie poprawiłam a stare ukochane spodnie wreszcie na śmietnik trafiły :smile:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.