WENTYLATORY
josi
Użytkownik
Mam problem z wentylacją w mieszkaniu. bardzo często muszę wąchać w swoim mieszkaniu co gotują sobie moi sąsiedzi. Podejrzewam, że któryś z nich ma zamontowany okap do kratki kuchennej i poprostu mi wdmuchuje te wszystkie "zapachy. Czy można coś z tym zrobić?:sad::cry:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Potwierdza twe podejrzenia?
Ja bym zrobiła tak. Wyciągnij na papierze ksero z poprzedniego protokołu wentylarza. Jak znajdziesz info o nieprawidłowości u sąsiada- bardzo grzecznie, ale na piśmie (z potwierdzeniem odbioru) pytanie, jakie działania podjęła s-nia, żeby wyeliminować zagrożenie spowodowane tą nieprawidłowością. Jak ci nic nie odpowiedzą czekaj spokojnie do stycznia, do tego drugiego przeglądu. Znowu protokół i jak w nim będzie to samo, to znów na piśmie (z potwierdzeniem odbioru), że w związku z tym, że nie usunęli dajesz termin na odpowiedź 2 tygodnie a potem zawiadomisz PINB, że narażają. Nie wiem na co. Masz gaz? To zagrożenie życia.
Ja to bym protokoły wentylarza z 3 ostatnich lat wyszarpała najpierw, ale jak się nie da, to i ten ostatni wystarczy.
Może to taki co wykręca wentyle w rowerach?:bigsmile:
Protokół z przeglądu szybów wentylacyjnych ma być podpisany przez mistrza kominiarskiego a żadnego "wentylarza"
Mogą one kontrolować takie same kominy, co mistrz, a dodatkowo jeszcze inne, do których kominiarz nie ma uprawnień: kominy przemysłowe, kominy wolnostojące oraz kominy z wymuszonym ciągiem.
Może taką osobę miała na myśli koziorożka, pisząc "wentylarz"?