remont dachu w kamienicy za czyje pieniadze ?
stonka06
Użytkownik
witam.mam problem
jest 3 wspolwlascicieli budynku 5 rodzinnego ja jestem jedna z nich
jeden z mieszkancow mieszkajacy na gorze skarzy sie na cieknacy dach ,, ktory nie jest po mojej stronie mieszkania.
wspolnota mieszkniowa chce wyremontowac dach za pieniadze z f. remontowego i tu sie rodzi pytanie czy ja jako wspowlascicielka musze sie na to zgodzic , zeby moja czesc pieniadzy szla na remont tego dachu ??
i drugie pytanie czy mam obowiazek placenia tych skladek na fundusz remontowy ? -
jest 3 wspolwlascicieli budynku 5 rodzinnego ja jestem jedna z nich
jeden z mieszkancow mieszkajacy na gorze skarzy sie na cieknacy dach ,, ktory nie jest po mojej stronie mieszkania.
wspolnota mieszkniowa chce wyremontowac dach za pieniadze z f. remontowego i tu sie rodzi pytanie czy ja jako wspowlascicielka musze sie na to zgodzic , zeby moja czesc pieniadzy szla na remont tego dachu ??
i drugie pytanie czy mam obowiazek placenia tych skladek na fundusz remontowy ? -
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Oczywiście, możesz się nie zgodzić na remont, ale oni mogą cię zmusić do tego sądownie
A czy jak z cieknącej kanalizacji będzie zalewane twój lokal,
to sąsiad z góry powie, że go to nic nie obchodzi, bo jego nie zalewa.
Fajnie będzie wtedy?
jeżeli podjęliście taką uchwałę to tak. Musisz być przygotowania
że jak przyjdzie "duży remont" części wspólnej np. dach, to będziesz musiała wyłożyć jednorazowo większą kwotę.