korekta udziałów w małej wspólnocie mieszkaniowej
bogna
Użytkownik
Podczas kontorli dokumentów u administratora (nie chce byc zarządcą) stwierdziłam,że sa źle policzone udziały. Sprawdzałam dane również w urzędzie gminy: wypis z rejestru gruntów, katotekę lokali itp.Jeden z właścicieli płacił kilkadziesiat lat podatek z tytułu użytkowania gruntu 1,17 zamiast 11,7. Po prostu notariusz w akcie notarialnym postawił jedno zero za duzo przed jedynką. Gmina liczy podatek według danych z aktu notarialnego. Ze wzgledu na fakt,że nie zgadzała się suma gmina miała o 10% więcej.Nikt tego nie sprawdzał dopóki tego nie pokazałam.
Czy właściciel powinien być obciązony za poprzednie lata włąściwą kwotą przez urzą gminy?
Czy właściciel powinien być obciązony za poprzednie lata włąściwą kwotą przez urzą gminy?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Zmiany aktów notarialnych jeszcze nie ćwiczyłam, ale też mam zamiar zrobić to na koszt gminy
Jeżeli jest zarząd wspólnoty, to jakie decyzje może podejmować zarządca? O której rano wstać i którą nogą?
Niedouczona Panienka w Excelu?
"Bigos" , jakim was nafaszerowano, łatwo się gotuje , wystarczy zrobić przegląd lodówki.
Za efekty gastryczne nie odpowiadam.