instalacja gazowa w budynku wspólnoty
basia-6
Użytkownik
Witam, bardzo proszę o pomoc,kupiliśmy mieszkanie 2 lata temu w budynku należącym do wspólnoty,mieszkanie było przerobione z powierzchni sklepowej w związku z tym prawdopodobnie nie była podciągnięta instalacja gazowa,(ale zostało odebrane jako mieszkanie)dlatego też od początku korzystałam z butli propan-butan.Dziś dostałam pismo ze wspólnoty że przeprowadzona została kontrola i "wykryto" że ja używam butli i w trybie natychmiastowym mam usunąć tą butlę ponieważ jest to nie zgodne z prawem budowlanym jak nie to Zarząd poda mnie do Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego,co mam robić czy to w moim obowiązku leży podciągnięcie tej instalacji? Proszę o pomoc,może ktoś miał podobny problem...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Nie można używać butli gazowej w budynku z gazem ziemnym z sieci. Wspólnota ma rację.
Jeżeli chcesz mieć instalację gazu ziemnego, musisz ją sobie podłączyć. Na swój koszt, oczywiście.
ale dziękuję za pomoc ,przynajmniej wiem że czeka mnie znowu wydatek,i wiem co mam robić:bigsmile:
Dowiedz się, który sąsiad jest w zarządzie wm i uzgodnij jakiś rozsądny termin tego remontu. Ale najpierw przelicz, czy ci się bardziej kuchenka elektryczna nie opłaca.
Stąd ta boruta.
Pozdrawiam.
HO HO HO?