stronniczy zarządca
kasia5732
Użytkownik
witam ! mam taki nietypowy problem. Od jakiegoś czasu toczy się spór wewnątrz naszej wspólnoty... temat szeroki więc nie będę go opisywać, na ostatnim zebraniu wyraźnie wyczułam stronniczość zarządcy. Przytaczając argumenty w dyskusji, robi to w taki sposób żeby,doszło do załatwienia sprawy korzystniej dla jednej ze stron, natomiast na kontrargumenty drugiej strony odpowiada najczęściej to "nie istotne" . Moje podejrzenia są tym bardziej uzasadnione ponieważ pani z zarządu wspólnoty (będąca na uprzywilejowanej pozycji) używała sformowania "per Ty"do dyrektora firmy pełniącej zarząd nad naszą nieruchomością ( był on obecny na tym zebraniu) . Po zakończeniu zebrania część osób wyszła a ta "uprzywilejowana strona długo jeszcze pozostawała w środku. Tym bardziej,ze pracownicy zarządcy napeną będą postępowali zgodnie z wytycznymi swojego zwierzchnika. bardzo proszę o pomoc i radę co mogę uczynić w tej sprawie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
I członków zarządu i administratora możecie zmienić - wystarczy zwykła większość w głosowaniu udziałami.
Co możesz zrobić? Zadbać o poparcie sąsiadów i wejść do zarządu wm oraz przekonywać ich, by głosowali tak, jak ty uważasz za słuszne.
Jeżeli ma Pani jakieś konkretne, uzasadnione zarzuty, to należy o tym rozmawiać z sąsiadami, również z zarządcą, żeby to wyjaśnić, jeżeli zarzuty się potwierdzą, to wątpię czy rzeczywiście to poparcie będzie się utrzymywało na tym samym poziomie.
Z "praktyk życiowych" wiem, że każda sprawa, ma dwie strony medalu. Obecnie znamy tylko jedną.