[cite] koziorozka:[/cite]Nie miał i nadal nie ma, punktacja tego nie zmienia.
Oj, jak się Ty kobieto mylisz , ma i to bardzo duży, ale jak się jest w jednej drużynie z moderatorem to trzeba grac jak pozwala.
Uważam, że na forum społecznościowym powinna być możliwość ocena wpisów przez wszystkich uczestników i na plus i na minus. Punktacja winna być anonimowa, aby nie była korupcjogenna (ja tobie Ty mi)
Takie oceny (plus i minus) poprawią motoryczność wypowiedzi, komunikatywność, itp
Na razie to forum niczym nie różni się od innych sponsorowanych.
w jaki sposób wyróżnić można swoje posty w których dostałem/straciłem punkty?
Gdy post uzyska 10 pozytywnych ocen zostanie wyróżniony automatycznie - aby tak się stało inni użytkownicy musieliby tyle razy użyć funkcję "dodaj pozytywną ocenę".
Jest jeszcze funkcja "Oznacz ten wątek" dla oznaczenia danej dyskusji w liście,
po jej wybraniu przy wątku pojawi się gwiazdka.
czy była by możliwość wyświetlania IP przy nicku każdego użytkownika forum?
W jakim celu?, adres IP podlega ochronie danych osobowych.
koziorozka:
nikt nie może go zbanować, nawet gdyby okropny system moderacji punktami wprowadził
:daisy: no tak, co jam siem musiał natłumaczyć, no ale fakty są takie, że to już nie jest system moderacji ale system oceny komentarzy.:cool:
Jak ktoś ma ochotę to proszę zaproponować inne określenie dla "punkty moderacji" tak aby nie pojawiało się słowo "punkty". Nagrodą będą ... dodatkowe punkty do głosowania.
KubaP:
Uważam, że na forum społecznościowym powinna być możliwość ocena wpisów przez wszystkich uczestników i na plus i na minus.
plus i minus - ta opcja jest zawsze otwarta w przyszłości. Argumenty czajnika nadały nam inny kierunek.
w jaki sposób wyróżnić można swoje posty w których dostałem/straciłem punkty?
Gdy post uzyska 10 pozytywnych ocen zostanie wyróżniony automatycznie - aby tak się stało inni użytkownicy musieliby tyle razy użyć funkcję "dodaj pozytywną ocenę".
miałem na myśli nie wyróżnienie widoczne dla wszystkich, tylko dla mnie, cos jak link :"Moje komentarze"
ale przecież istnieją fora, gdzie wyświetla się IP przy nicku w każdym poście i wtedy można określić czy ktoś czasem nie prowadzi sztucznej dyskusji z kilku nicków
Gdzie są takie fora? Ja się z tym nie spotkałem. Poza tym, w tym konkretnym przypadku nie jest potrzebny IP. Charakterystyczny styl tego użytkownika jest rozpoznawalny znacznie lepiej, niż jakikolwiek IP.
Jak ktoś ma ochotę to proszę zaproponować inne określenie dla "punkty moderacji" tak aby nie pojawiało się słowo "punkty". Nagrodą będą ... dodatkowe punkty do głosowania
Ochoty już prawie nie mam, ale ostatnim rzutem na taśmę - wyróżnik, ocena, laur, odznaka harcerza, gwiazda forum, pasek prymusa, premia...
Czekam na obiecaną nagrodę, bo stale max 25 mam
wodotryski
Numery IP ja również widziałem, na którymś z forów gazety.pl - widać je przy wpisach osób niezarejestrowanych.
Piwa są często stosowane na forach phpBB.
dziękuję, zamiast "liczba punktów moderacji" w lewym panelu możemy mieć zatem:
-liczba premii
-liczba wyróżników
-liczba plusów
-liczba cegiełek
-liczba głosów itd
Jury obraduje.
Uruchomienie opcji pisania dla osób niezarejestrowanych byłoby powiązane z wyświetlaniem ich numeru IP.
[cite] czajnik5:[/cite] Na marginesie - zauważyłem, że mogę sobie sam dodać pozytywną ocenę. : ).
To chyba trochę nieprzyzwoite, dawać ludziom taką możliwość.
oj nieprzyzwoite uprawnienia, ale już poprawione.
[cite] themoth:[/cite]czy 25 to jest maksymalna ilość punktów?
ja mam tyle od dwóch dni, pomimo tego, że codziennie odwiedzam forum jako zalogowany
Tak to maksymalna liczba, aby otrzymać kolejne punkty należy wykorzystać część obecnego limitu. Obecny limit oznacza, że w danym dniu możesz ocenić maksymalnie 25 komentarzy. Gdy ocenisz np 3 komentarze dzisiaj to w kolejnym dniu system doda Ci 2 punkty za wizytę na forum.
ten system punktacji jest bez sensu
co by się nie robiło po kilku dniach każdy ma 25 punktów - brak motywacji
powinny być punkty za hierarchię w liście aktywności,
punkty za otrzymanie punktów są ok,
i inne ciekawe
i te punkty budują dopiero reputację
reputacja powinna dać możliwość do używania kolorów, lub zakładania wątków które się nie przesuwają wraz z pojawianiem się nowszych - przynajmniej przez jakiś czas
To są punkty do rozdawania dla innych, nie dla Ciebie. Rozdajesz je, wyróżniając cudze posty.
Ty otrzymujesz od innych użytkowników za pozytywną ocenę Twoich wpisów.
Liczba w lewym panelu nie oznacza już punktów, ale liczbę głosów, czyli ile razy możesz zagłosować, podziękować i ocenić pozytywnie odpowiedź.
Zostawiliśmy nieco dłuższy okres czasowy na ocenę obecnego systemu tj co najmniej 6 miesięcy.
Obecnie jesteśmy pomiędzy wersją systemu moderacji z ocenami pozytywnymi i negatywnymi a całkowita likwidacją systemu.
O kształcie systemu ocen decydujecie Wy - obecny kompromis to system oceny komentarzy o którym mowa w nowym wątku:
https://forum.zarzadca.pl/discussion/2456/system-oceny-komentarzy-na-forum-zarzadcaeu/
[cite] admin:[/cite]Liczba w lewym panelu nie oznacza już punktów, ale liczbę głosów, czyli ile razy możesz zagłosować, podziękować i ocenić pozytywnie odpowiedź.
To chociażby zmień opis pola z "punktów" na "ocen". Pierwszy raz spotykam się z takimi zasadami, które prowadzą do nikną (brak ruchu, pazerne gromadzenie "punktów")
[cite] admin:[/cite]Zostawiliśmy nieco dłuższy okres czasowy na ocenę obecnego systemu tj co najmniej 6 miesięcy.
Tekst z minionej epoki- Kto ? co ? Kiedy ? komu?.
Trzeba się do tego przyzwyczaić, bo coraz częściej będziemy mieli z tym do czynienie.
[cite] KubaP:[/cite]Gdzie się podziała propozycja Grafena o przyznawaniu ocen /punktów/ujemnych za trollowanie?
Grafena, czyli twoja. Zgłaszasz wnioski, potem pod innym nickiem je popierasz. Jeszcze trochę i będziesz sam ze sobą polemizował. Twoje płaskie docinki pod adresem administracji forum to tylko dowód twojej frustracji.
Jeśli mowa o "pazernym gromadzeniu punktów" - ilu osobom podziękowałeś, dałeś punkt za wartościową wypowiedź? Czemu pazernie gromadzisz te punkty?
Ja proponuję zlikwidować system ocen całkowicie.
A już na pewno nie wprowadzać "punktów ujemnych". Punkt dodatni, jak ktoś zechce, to przyzna, punkty ujemne są raczej wyrazem osobistych animozji i uprzedzeń - [align=right](...) admin[/align]
Od pilnowania porządku na forum jest admin.
Próba wyręczenia się użytkownikami jest nowatorska, ale niepoważna.
Gromadzenie "głosów" nie ma większego sensu, bo służą one tylko do wystawienia ocen innym użytkownikom. Limit liczby głosów 25 oznacza, że w ciągu jednego dnia nie możesz wystawić więcej niż 25 ocen, ale już następnego dnia system automatycznie doda Ci 2 głosy.
System oceny komentarzy opisany tutaj: https://forum.zarzadca.pl/discussion/2456/system-oceny-komentarzy-na-forum-zarzadcaeu/
będzie działał tylko wtedy gdy pozytywnie ocenisz odpowiedź innego użytkownika lub gdy inny użytkownik pozytywnie oceni to co napisałeś lub też podziękuje Ci za udzieloną przez Ciebie pomoc, którą uzna za pomocną.
Pozytywne oceny możesz oglądać w zakładce PROFIL.
Zmiana opisu pola z "punktów" na "ocen" zapisana do realizacji.
[cite] admin:[/cite]będzie działał tylko wtedy gdy pozytywnie ocenisz odpowiedź innego użytkownika lub gdy inny użytkownik pozytywnie oceni to co napisałeś lub też podziękuje Ci za udzieloną przez Ciebie pomoc, którą uzna za pomocną.
Czyli należy rozumieć, że jak się punktu nie przyzna to wpis jest oceniony negatywnie .
Zaczyna mi się to podobać.
Ale wolę dla jasności przyznawać kaktusy, to mniej boli.( i ośmiornica przynajmniej śpi)
Komentarze
Uważam, że na forum społecznościowym powinna być możliwość ocena wpisów przez wszystkich uczestników i na plus i na minus. Punktacja winna być anonimowa, aby nie była korupcjogenna (ja tobie Ty mi)
Takie oceny (plus i minus) poprawią motoryczność wypowiedzi, komunikatywność, itp
Na razie to forum niczym nie różni się od innych sponsorowanych.
Jeśli tak ci się tu nie podoba, to po co tu zaglądasz? Czy to przypadkiem nie masochizm?
koziorozka: :daisy: no tak, co jam siem musiał natłumaczyć, no ale fakty są takie, że to już nie jest system moderacji ale system oceny komentarzy.:cool:
Jak ktoś ma ochotę to proszę zaproponować inne określenie dla "punkty moderacji" tak aby nie pojawiało się słowo "punkty". Nagrodą będą ... dodatkowe punkty do głosowania.
KubaP: plus i minus - ta opcja jest zawsze otwarta w przyszłości. Argumenty czajnika nadały nam inny kierunek.
miałem na myśli nie wyróżnienie widoczne dla wszystkich, tylko dla mnie, cos jak link :"Moje komentarze" ale przecież istnieją fora, gdzie wyświetla się IP przy nicku w każdym poście i wtedy można określić czy ktoś czasem nie prowadzi sztucznej dyskusji z kilku nicków
Pozdrawiam.
Czekam na obiecaną nagrodę, bo stale max 25 mam
wodotryski
1.plus,
2.reputacja,
3.piwko - też gdzieś widziałem,
4.szacunek,
5.cegiełki (budujemy nowy dom),
wymieniać dalej?
Piwa są często stosowane na forach phpBB.
-liczba premii
-liczba wyróżników
-liczba plusów
-liczba cegiełek
-liczba głosów itd
Jury obraduje.
Uruchomienie opcji pisania dla osób niezarejestrowanych byłoby powiązane z wyświetlaniem ich numeru IP.
mieś na forum wysoką reputację - to jest dopiero coś
czy 25 to jest maksymalna ilość punktów?
ja mam tyle od dwóch dni, pomimo tego, że codziennie odwiedzam forum jako zalogowany
Tak to maksymalna liczba, aby otrzymać kolejne punkty należy wykorzystać część obecnego limitu. Obecny limit oznacza, że w danym dniu możesz ocenić maksymalnie 25 komentarzy. Gdy ocenisz np 3 komentarze dzisiaj to w kolejnym dniu system doda Ci 2 punkty za wizytę na forum.
podobnie jak to ma miejsce z kategoriami
co by się nie robiło po kilku dniach każdy ma 25 punktów - brak motywacji
powinny być punkty za hierarchię w liście aktywności,
punkty za otrzymanie punktów są ok,
i inne ciekawe
i te punkty budują dopiero reputację
reputacja powinna dać możliwość do używania kolorów, lub zakładania wątków które się nie przesuwają wraz z pojawianiem się nowszych - przynajmniej przez jakiś czas
Ty otrzymujesz od innych użytkowników za pozytywną ocenę Twoich wpisów.
zapomniałeś dodać "ty debilu"
a mógłbyś mi dodać punkt tak jak i ja ci dodałem?
Gdzie się podziała propozycja Grafena o przyznawaniu ocen /punktów/ujemnych za trollowanie?
https://forum.zarzadca.pl/discussion/2391/1/system-moderacji-na-forum-zarzadcaeu/#Item_16
Zostawiliśmy nieco dłuższy okres czasowy na ocenę obecnego systemu tj co najmniej 6 miesięcy.
Obecnie jesteśmy pomiędzy wersją systemu moderacji z ocenami pozytywnymi i negatywnymi a całkowita likwidacją systemu.
O kształcie systemu ocen decydujecie Wy - obecny kompromis to system oceny komentarzy o którym mowa w nowym wątku:
https://forum.zarzadca.pl/discussion/2456/system-oceny-komentarzy-na-forum-zarzadcaeu/
Tekst z minionej epoki- Kto ? co ? Kiedy ? komu?.
Trzeba się do tego przyzwyczaić, bo coraz częściej będziemy mieli z tym do czynienie.
Jeśli mowa o "pazernym gromadzeniu punktów" - ilu osobom podziękowałeś, dałeś punkt za wartościową wypowiedź? Czemu pazernie gromadzisz te punkty?
Ja proponuję zlikwidować system ocen całkowicie.
A już na pewno nie wprowadzać "punktów ujemnych". Punkt dodatni, jak ktoś zechce, to przyzna, punkty ujemne są raczej wyrazem osobistych animozji i uprzedzeń - [align=right](...) admin[/align]
Od pilnowania porządku na forum jest admin.
Próba wyręczenia się użytkownikami jest nowatorska, ale niepoważna.
System oceny komentarzy opisany tutaj: https://forum.zarzadca.pl/discussion/2456/system-oceny-komentarzy-na-forum-zarzadcaeu/
będzie działał tylko wtedy gdy pozytywnie ocenisz odpowiedź innego użytkownika lub gdy inny użytkownik pozytywnie oceni to co napisałeś lub też podziękuje Ci za udzieloną przez Ciebie pomoc, którą uzna za pomocną.
Pozytywne oceny możesz oglądać w zakładce PROFIL.
Zmiana opisu pola z "punktów" na "ocen" zapisana do realizacji.
Zaczyna mi się to podobać.
Ale wolę dla jasności przyznawać kaktusy, to mniej boli.( i ośmiornica przynajmniej śpi)