Dostarczenie uchwał
jehoannah
Użytkownik
A ja mam takie krótkie pytanko. Jesli zarząd zbierze w drodze obiegowej odpowiednia ilość głosów na uchwale (akurat dot. wypowiedzenia umowy o zarządzanie) to czy wypowiedzenie , które zaniesie do zarządcy ma mieć w załączniku tą uchwałę wraz z mandatami czy w kserokopi?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Treść uchwały wraz z informacją o jej podjęciu (bez kart do głosowania i informacji kto jak głosował) należy przedstawić wyłącznie, gdy wypowiedzenie, zgodnie z umową, wymagało uchwały.
jeżeli macie jednak - tak jak piszesz Zarząd - to należy domniemać, że jest to Zarząd z art.20 UoWL, tak więc zawarcie oraz zerwanie umowy z Administratorem nie przekracza czynności zarządu zwykłego tym samym nie wymaga podejmowania żadnej uchwały. Jedyne o czym decydują właściciele to wielkość wynagrodzenia dla Zarządzających, a Administrator wykonujący prace pomocnicze dla Zarządu pobiera wynagrodzenie właśnie z tej puli. Właściciele nie mogą decydować z kim Zarząd podpisuje umowę o czynności Administracyjne ponieważ to Zarząd odpowiada swoim majątkiem za wszelkie uchybienia, to Zarząd również z własnej kieszeni pokrywa np. koszty mandatów z nadzoru budowlanego w przypadku nierzetelnego wykonywania obowiązków przez Administratora.
Tylko proszę nie pisać, że jest taka sama umowa jak o dostawę mediów czy sprzątanie NW.
Przecież taki administrator/zarządca NW ma dostęp do danych osobowych właścicieli lokali. Przetwarza je na różne sposoby.
Ja jako szeregowy członek wspólnoty chce mieć wpływ komu "powierzam" wiedzę o sobie.
że Członkowie zarządu, których jako tako zmam, wysługują się kimś trzecim,
zamiast wziąć się do roboty i do tego robią to moim/na mój/ koszt/em.
I Ja nie mam mieć wpływu kto to będzie robił? To jakiś żart.
themot - przeczytaj jeszcze raz uowl. Twoje hipotezy na temat odpowiedzialności Zarządu są rewolucyjne.:bigsmile:
Nie wiem kim ty jesteś w realu , czy pchałeś się na to stanowisko, gdzie zarabiasz "godziwie" na utrzymanie rodziny /pewnie jakąś posiadasz/ , ale...
Jak nie podołasz to nie pchaj się tam.. nie uzurpuj sobie, że jesteś nieomylnym,
chcesz wydawać dyspozycje i to bez patrzenia na twoje ręce przez innych wspólwłaścicieli.
Nie wszyscy muszą brać na barki odpowiedzialność. Każdy (...) potrafi wydawać kasę, zwłaszcza nie swoją.
Mój udział wynosi 0,17 % , i co on może przy populizmie oszołomów , którym się marzy SM zamiast WM...
prowadzenie działalności gospodarczej, tworzenie grup gospodarczych.
Jak się boisz o wynik głosowania, to najpierw uchwała, że 1 właściciel = 1 głos
We wm czasem warto dmuchać na zimne, żeby sąsiadów nie konfliktować i na dobrą (spolegliwy) opinię zapracować
Jednak warto postąpić jak napisała Koziorozka:
Jeżeli natomiast chodzi o zarządzania danymi osobowymi, czym dla ciebie różni się decyzja Zarządu od decyzji większości Właścicieli w hipotetycznym przypadku że nie zgadzasz się z tą decyzją i skutkuje ona wyborem Administratora który wbrew twojej woli zarządzałby by takimi danymi. Dlatego wg mnie to nie jest argument.
czy to jest zarzut do mnie? Chyba nie, ponieważ ja twierdzę że to
Zarząd zawiera umowę w imieniu Wspólnoty, co podkreśliłem niejednokrotnie w poprzednich postach.
Jeżeli umowa została zawarta ze wspólnotą, właścicieli o tym powiadomiono, to zarząd odpowiada wyłącznie wtedy, gdy zaniedbania administratora powstały na wskutek okoliczności, za które ponosi odpowiedzialność.