rozliczanie wody
onufry
Użytkownik
czy wspólnota mieszkaniowa ma prawo ukarania właściciela lokalu w trybie uchwały za nieudostępnienie w wymaganym terminie liczników wody. Moja wspólnota narzuciła mi karny ryczałt 20 m3 wody na osobę miesięcznie, w wyjątkowej sytuacji losowej.Dodatkowo przeksięgowuje sobie tą należność z moich opłat komornianych które regularnie płacę bez zaległości. W ten sposób tworzy sztucznie zaległośc grożąc sądem.
W uchwale nie ma informacji o rozliczeniu oczywistej nadpłaty po skonfrontowaniu ryczałtu ze wskazaniami liczników. Sytuacja taka trwa ponad dwa lata- nie orzymałem żadnego monitu w tej sprawie.
Jestem nowym właścicielem i o istnieniu takiego postanowienia uchwały dowiedziałem sie po fakcie ukarania mnie.
W uchwale nie ma informacji o rozliczeniu oczywistej nadpłaty po skonfrontowaniu ryczałtu ze wskazaniami liczników. Sytuacja taka trwa ponad dwa lata- nie orzymałem żadnego monitu w tej sprawie.
Jestem nowym właścicielem i o istnieniu takiego postanowienia uchwały dowiedziałem sie po fakcie ukarania mnie.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Wspólnota chyba może cie obciążyć kosztem za dodatkowy odczyt (jak w wyznaczonych terminach nie udostępniłeś lokalu), ale nawet tego nie jestem pewna