Odśnieżanie chodnika
Kaja
Użytkownik
Witam
Mam może dla niektórych banalne pytanie ale dla mnie jednak jest to ważne.Otóż na wstępie zaznaczaę że należe do tzw małej wspólnoty,trzy mieszkania,dwa są włoasnosciowe i jedno należy do gminy.chodzi konkretnie o obowiązek odsnieżania,właściciele lokali własnościowych to wiem że mają taki obowiązek,problemem jest mieszkaniec lokalu gminnego który nie wywiązuje sie z tego obowiązku.i tu moje pytanie,czy odśnieżanie jest obowiązkiem tego właśnie mieszkańca czy np. gminy?w razie gdyby został sporządzony grafik kolejności odśnieżania kogo wpisac?lokatora czy gmine?
dziekuje i pozdrawiam
Mam może dla niektórych banalne pytanie ale dla mnie jednak jest to ważne.Otóż na wstępie zaznaczaę że należe do tzw małej wspólnoty,trzy mieszkania,dwa są włoasnosciowe i jedno należy do gminy.chodzi konkretnie o obowiązek odsnieżania,właściciele lokali własnościowych to wiem że mają taki obowiązek,problemem jest mieszkaniec lokalu gminnego który nie wywiązuje sie z tego obowiązku.i tu moje pytanie,czy odśnieżanie jest obowiązkiem tego właśnie mieszkańca czy np. gminy?w razie gdyby został sporządzony grafik kolejności odśnieżania kogo wpisac?lokatora czy gmine?
dziekuje i pozdrawiam
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jak gmina miałaby "zdyscyplinować" lokatora, skoro odśnieżanie chodnika nie jest jego obowiązkiem?
Właściciele nie muszą sami odśnieżać - mogą kogoś wynająć.
Powinniście ustalić z Gminą, kto za nich ten obowiązek będzie wykonywał.
Jest możliwe, że Gmina przejmie na siebie odśnieżanie chodnika i obciąży kosztami pozostałych właścicieli lokali lub ktoś z was, za odpłatnością, będzie wykonywał odśnieżanie za Gminę. Wszystko jest do dogadania, trzeba tylko chcieć.
ale gdzieś w Polsce na pewno jest.
Ja znam takie przypadki.