nieterminowa zapłata za media
themoth
Użytkownik
witam
Administrator nie zapłacił w terminie faktur przez co WM została obciążona odsetkami, w jaki sposób najlepiej zażądać pokrycia straty,
czy powinienem zażądać refakturowania?
Chodzi o 40PLN, pewnie postępowanie sądowe jest mało opłacalne i mało eleganckie...
Administrator nie zapłacił w terminie faktur przez co WM została obciążona odsetkami, w jaki sposób najlepiej zażądać pokrycia straty,
czy powinienem zażądać refakturowania?
Chodzi o 40PLN, pewnie postępowanie sądowe jest mało opłacalne i mało eleganckie...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Jak to drugie to pogadaj, powinien dobrowolnie ze swojej kieszeni zapłacić
ponieważ administrator ma obowiązek przedkładać faktury do zatwierdzenia, to i tak zarząd decyduje o zapłacie.
tym razem jednak faktur do zatwierdzenia za media nie przedstawiono (z innych przyczyn, to jest nie związane z tematem), a fakturę Administrator zapłacił samodzielnie, z tym że z opóźnieniem.
wg mnie powinien działać w interesie WM i zesrać się a zapłacić w terminie,
na koncie pieniądze były... to wszystko co napisałem powyżej nie jest takie ważne, Administrator nie zapłacił i tyle.
co teraz. w jaki sposób ująć sprawę aby można było ten koszt przerzucić na Administratora, czy wchodziła by w grę refaktura? nie, mamy zarząd z art. 20.1
w przypadku rozprawy wygranej koszty ponosi chyba Admin, a w przypadku przegranej to nie wiem... chyba WM. Nie bardzo chce mi się też włóczyć po sądach, albo zrywać z nimi umowę.
Jak to opóźnienie tłumaczy administrator?