lokal gminny

krzysp1982krzysp1982 Użytkownik
edytowano stycznia 2011 w Zarządzanie Nieruchomościami
witam
jestem tu nowym użytkownikiem dlatego na początku pozdrawiam wszystkich jego uczestników
Moje pytanie dotyczy kwestii wykupu lokalu gminy w którym zamieszkuje osoba, która zrzekła się oficjalnie kilka lat temu chęci do jego wykupu. Mieszkanie te jest właściwie sutenerą a propozycje nowego lokalu przedstawiane przez gminę były przez te osobę odrzucane. Dwa pozostałe mieszkania sa już wykupione i wraz z tym nie wykupionym lokalem stanowią wspólnotę. Czy ta osoba może jeszcze przed śmiercią zameldować np. swojego wnuka bez wiedzy pozostałych członków zarządu?

Komentarze

• Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Na zameldowanie musi się zgodzić właściciel lokalu, czyli gmina. Sąsiadom nic do tego
  • Opcje
    surfersurfer Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Moje pytanie dotyczy kwestii wykupu lokalu gminy
    Czy ta osoba może jeszcze przed śmiercią zameldować np. swojego wnuka bez wiedzy pozostałych członków zarządu?
    To pytanie dotyczy wykupu czy meldunku ? : )
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    jeżeli tak to kiedy może być przeprowadzony przetarg ograniczony (dotyczy dwóch pozostałych członków wspólnoty) na wykup takiego mieszkania?. Myslałem, że z chwila śmierci obecnego najemcy ale jeżeli zostanie wcześniej ktoś zameldowany to sprawa komplikuje sie. Może jestem w błędzie?
  • Opcje
    surfersurfer Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Przetarg jest nieograniczony ustny. Członkowie wspólnoty nie mają pierwszeństwa kupna lokalu.
    Pewnie jak rada gminy zdecyduje to pierwszeństwo najmu zostanie przyznane zameldowanemu.
  • Opcje
    ownerowner Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Zapytaj w gminie.
    Właściciele wykupionych lokali nie mają prawa pierwokupu. Takie prawo ma tylko najemca.
  • Opcje
    edytowano listopada -1
    rozumiem, dziękuje za wszystkie odpowiedzi
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.