Głosowanie w drodze indywidualnego zbierania głosów

malgicmalgic Użytkownik
edytowano stycznia 2011 w Zarządzanie Nieruchomościami
Ile czasu ma właściciel na podjęcie decyzji o sposobie głosowania nad uchwałą w drodze indywidualnego zbierania głosów? Jeden z właścicieli zaaresztował uchwałę bo się musi zastanowić i milczy a ja stoję w miejscu>

Komentarze

• Opcje
    elan124elan124 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Lepiej jest poinformować właścicieli lokali - odpowiednio wcześniej - o treści projektu uchwały i terminie głosowania.
  • Opcje
    ZarządcaZarządca Zarzadca.pl ZARZADCA.PL
    edytowano listopada -1
    [cite] malgic:[/cite]Ile czasu ma właściciel na podjęcie decyzji o sposobie głosowania nad uchwałą w drodze indywidualnego zbierania głosów? Jeden z właścicieli zaaresztował uchwałę bo się musi zastanowić i milczy a ja stoję w miejscu>

Jeżeli uchwała jest podjęta, to proszę powiadomic o tym właścicieli informując jednocześnie, że osoby, które dotychczas nie oddały głosu mogą to uczynic w każdej chwili.
    ZARZĄDCA PORTAL INFORMACYJNY II 6tfwtu9sbskv.png
  • Opcje
    wilkowyje40wilkowyje40 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] malgic:[/cite]Ile czasu ma właściciel na podjęcie decyzji o sposobie głosowania nad uchwałą w drodze indywidualnego zbierania głosów?
    Jeden z właścicieli zaaresztował uchwałę bo się musi zastanowić i milczy a ja stoję w miejscu>
    a co to za dziwny sposób głosowania? Tylko indywidualne karty do głosowania i nie będzie żadnych "aresztowań" , przywłaszczeń , czy wrzucania do niszczarek papieru czy pieca.
  • Opcje
    elan124elan124 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Tylko indywidualne karty do głosowania
    Brawo, popieram takie rozwiązanie !
  • Opcje
    wilkowyje40wilkowyje40 Użytkownik
    edytowano listopada -1
    [cite] elan124:[/cite]
    Tylko indywidualne karty do głosowania
    Brawo, popieram takie rozwiązanie !
    Tak ,ale ile to może kosztować wspólnotę i gdzie /kto to wydrukuje...
  • Opcje
    surfersurfer Użytkownik
    edytowano stycznia 2011
    i gdzie /kto to wydrukuje...
    Napewno nie drukarz w drukarni offstetowej.
    Członek zarządu/zarządca -pójdzie do punktu "xero/drukowanie"z pamięcią pół przewodnikową na której w formie elektronicznej będzie miał kartę do głosowania i poprosi o jej wydrukowanie.
    Naprawdę to nie jest trudne.
  • Opcje
    koziorozkakoziorozka Użytkownik
    edytowano stycznia 2011
    a ja uważam, że karty do głosowania są za drogie. Uchwałę podpisywaną obiegiem trzyma się w ręku. Jak ktoś się waha, to info, że za 2 dni może ją spokojnie przeczytać u administratorki. Ale oczywiście 2-3 dni przed "obiegiem" wszyscy właściciele dostają do skrzynek (gmina faxem) info, że będzie "obieg" i wytłumaczenie co i dlaczego. Resztę miejsca na kartce wykorzystuję, piszę o bieżących sprawach, co zrobiliśmy, co chcemy, jakie są problemy itp.
    Taki list do sąsiadów dołączamy też do zawiadomienia o rocznym zebraniu, wyjaśniamy dlaczego to a nie co inne proponujemy do planu remontów, co zrobiliśmy w tym roku itp. Potem zebranie jest mniej jałowe, spokojniejsze i krótsze. Na razie list do sąsiadów się sprawdzają :)
  • Opcje
    KubaPKubaP Użytkownik
    edytowano listopada -1
    Uchwałę podpisywaną obiegiem trzyma się w ręku. Jak ktoś się waha, to info, że za 2 dni może ją spokojnie przeczytać u administratorki. Ale oczywiście 2-3 dni przed "obiegiem" wszyscy właściciele dostają do skrzynek (gmina faxem) info, że będzie "obieg" i wytłumaczenie co i dlaczego.
    dla mnie to pachnie korupcją, agitką, a nie świadomym wyborem właściciela ...
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.