Pojemniki ze śmieciami kilku wspólnot pod moim oknem
agnieszka71
Użytkownik
Witam,
Mam duży problem, na terenie Miasta przy moim oknie (ok. 5 m) znajduje się kilka pojemników ze śmieciami nie należących do mojej Wspólnoty (właśność wspólnoty po obrysie budynku). Jak zmusic inne wspólnoty do zabrania swoich pojemników pod swoje okna. Prosze o pomoc. Agnieszka
Mam duży problem, na terenie Miasta przy moim oknie (ok. 5 m) znajduje się kilka pojemników ze śmieciami nie należących do mojej Wspólnoty (właśność wspólnoty po obrysie budynku). Jak zmusic inne wspólnoty do zabrania swoich pojemników pod swoje okna. Prosze o pomoc. Agnieszka
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
Swoją drogą zażądaj od WM okazania pozwolenia wydanego przez gminę, które stwierdza o możliwość postawienia tych pojemników na jej terenie (muszą takie mieć, w przeciwnym razie postawili te pojemniki bez prawnie)
Należy zwrócić się pisemnie do tamtych wspólnot, by odsunęły pojemniki od budynku na przepisową odległość.
Następny krok to pozew sądowy. Jest przecież wyraźna podstawa prawna.
Dostałaś już przepis na rozwiązanie sprawy, jeżeli chcesz coś modyfikować to zawrzyj to we wniosku do gminy, o to:
Dlaczego twojej WM ma zostać, już nagle nie będzie przeszkadzał śmietnik przed oknem?
Jak chcesz coś zdziałać, to domagaj się respektowania prawa. Jak zrobisz wyjątek dla swojej wm, to jak znam urzędników nic nie zrobią, bo niby dlaczego mieliby się fatygować?