co można zrobić gdy domofon głośno pracuje
drops
Użytkownik
Proszę o pomoc bo czuję się całkowicie bezsilna. Konserwator, jak sam przyznał, zamontował nowy zamek ( nie wiem czy to fachowe określenie) domofonu - w drzwiach wejściowych na klatkę schodową. To coś powoduje, że po wklepaniu kodu domofonu drzwi wejściowe się otwierają. To nowe urządzenie bardzo głośno chodzi przy otwieraniu drzwi - warczy. Mam mieszkanie zaraz przy bramie i szczególnie w nocy ten warkot po prostu mnie budzi. Zgłosiłam problem zarządowi wspólnoty. Prezes stwierdził, że nic nie może poradzić bo nawet wymiana tego urządzenia na inne też powoduje hałas. Po prostu muszę przeczekać, aż się urządzenie rozluźni. Zaproponowałam, że jeśli on nie potrafi zaradzić to ja wezwę fachowca na koszt wspólnoty by usunął hałas. Stwierdził, że w żadnym wypadku bo tu chodzi o mój komfort mieszkania i to moja sprawa. Nie wiem czy można ten hałas usunąć, czy to zła wola prezesa. Co mogę zrobić?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarze
http://www.pdfdownload.org/pdf2html/pdf2html.php?url=http://www.napad.pl/katalog/data/katalog/produkty/instrukcje/Laskomex_cd_2501h_pl.pdf&images=yes
Pomocne piśmiennictwo:
(...)... Ważną kwestią jest również przejęcie [przez zarządce-przyp.Surfer] kodów dostępu (serwisowych) do urządzeń...(..)
źródło:Zarządzanie nieruchomościami komercyjnymi -praca zbiorowa pod redakcją Iwony Foryś
w przeciwnym razie, firma montująca urządzenie, w umowie, powinna gwarantować pakiet serwisowy dla urządzenia.
Zarząd WM jest dla Ciebie (kieruje Twoimi sprawami) ma umówić serwisanta i to poprawić/zmienić.
surfer - Zarząd nie ma obowiązku "prawnego" posiadania takej dokumentacji! To wynika z logiki i zdrowego rozsądku. Dla chcącego nic trudnego, w parę minut można znależć ją w internecie.Zarząd znalazł i co? Nic.Awarię "musi" usunąć fachowiec.
I bez przesady, że Zarząd jest dla Ciebie i kieruje twoimi sprawami. To trąci "demagogią".
Widać mieliśmy różnych "profesjonalnych" wykładowców w szkole.